Nemokami testai prieš keliones – ir Šakiuose

Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, sergamumo Covid-19 rodikliai ir toliau gerėja, o praėjusį penktadienį po rajoną važinėjusi mobili vakcinavimo komanda pranoko lūkesčius.

Pirmadienio duomenimis, statistiškai rajone sirgo trys žmonės, paskutinę savaitę buvo tik vienas naujas susirgimas. Šakių rajone 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 3,8 atvejo, Lietuvos vidurkis – 18,6 atvejo. Saviizoliacijoje – 37 žmonės.
 
Per savaitę mobiliame patikros punkte buvo atliktas 231 tyrimas, teigiamų atvejų nustatyta tik 0,9 proc. Tiesa, bus peržiūrėtas PGR testų skaičius, nes pirmadienį ir antradienį laisvų vietų šiam testui atlikti jau nebuvo. R. Juškaitis spėja, kad tai gali būti susiję su norinčių išvykti į užsienį testavimusi, mat nuo penktadienio, ministerijai pakeitus tvarką, vykstantys į užsienį testus galės atlikti punktuose ir nemokamai.

Penktadienį mobili skiepijimo brigada kelionę pradėjo nuo Griškabūdžio, vėliau vyko į Žvirgždaičius, Kudirkos Naumiestį ir skiepijimo misiją užbaigė Sintautuose. Iš viso tądien paskiepytas 151 žmogus. Tiesa, Sintautuose jau nebuvo likę „Janssen“ vakcinos, tad kai kurie žmonės atsisakė skiepytis, nes norėjo būtent šios. Apskritai, pasak R. Juškaičio, vakcinavimo centruose rekomenduojama šios vakcinos nebetraukti į pasirenkamų vakcinų sąrašą, ja bus skiepijama tik mobiliuosiuose punktuose, tačiau ir čia, kaip rodo praktika, jos pritrūksta.

Pirmadienį mobili komanda lankėsi Baltrušiuose, Barzduose bei Lukšiuose, o penktadienį ketinama vykti į Kriūkus ir Lekėčius.

Rajone iš viso paskiepyta 12 tūkst. 630 žmonių arba 48,5 proc. gyventojų, iš kurių 42 proc. jau gavę abi vakcinas. Lietuvoje paskiepyta 45,7 proc. piliečių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.