Nuo pandemijos pradžios virusas pareikalavo 40 gyvybių

Pirmadienį spalviniame koronaviruso žemėlapyje buvo belikusi viena raudona savivaldybė (Ignalinos), nes likusi šalies dalis jau nusidažiusi juodai. Sergančiųjų, ne išimtis, daugėja ir Šakiuose, nemažą jų dalį sudaro vaikai.

Šiuo metu rajone 100 tūkst. gyventojų per 14 d. tenka 1 tūkst. 250 atvejų, serga 296 žmonės, iš jų 81 vaikas iki 16 metų, 357 saviizoliacijoje. Kaip informavo savivaldybės Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vyriausiasis specialistas Ričardas Stepaitis, gydymo įstaigose gydoma 13 sergančiųjų Covid-19. Nuo šio viruso fiksuota dar viena mirtis, tad nuo pandemijos pradžios koronavirusas rajone pasiglemžė 40 žmonių gyvybių.
 
Per keturias paskutines dienas naujai susirgo 74 žmonės, 49 per tą laikotarpį pasveiko. Naujai susirgusiųjų dienos vidurkis yra 25 atvejai.

Kol kas nemažėja ir sergamumo židinių skaičius. Šiuo metu rajone jų yra 14, vienas naujas židinys fiksuojamas privačioje įmonėje. Iš buvusiųjų situacija prastėja ir sergančių daugėja Socialinių paslaugų centre bei Šakių darželyje „Berželis“.

Per keturias paskutines dienas paskiepyti 144 asmenys, 85 iš jų – trečiąja, palaikomąja vakcinos doze. Iš viso rajone vakcinuota 17 tūkst. 541 žmogus arba 67,3 proc. gyventojų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px