Tikrinant valgyklas, galės dalyvauti tėvų atstovai

Šalies darželių ir mokyklų valgyklose neskaniu maistu ir jo kokybe skundžiasi tiek vaikai, tiek ir jų tėvai. Todėl Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nusprendė imtis konkrečių priemonių - sudarė galimybes tėvų atstovams dalyvauti darželių bei mokyklų patikrinimuose.
 
Neplaniniuose maisto tvarkymo skyrių patikrinimuose galės dalyvauti tų darželių ir mokyklų tėvų komitetų ar tėvus vienijančių nevyriausybinių organizacijų atstovai. Tėvai, norintys dalyvauti patikrinimuose, galės kreiptis į teritorinę Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą ir, užpildę deklaracijas bei konfidencialumo pasižadėjimus, bus įleisti pasižvalgyti į nurodytą mokyklos ar darželio valgyklą.

Užpildydami įsakymu patvirtintos formos deklaraciją, tėvai patvirtins, kad neserga ir nenešioja ligų, kurios gali būti perduodamos per maistą. Konfidencialumo pasižadėjimais tėvų atstovai įsipareigos iš anksto nepranešti kitiems asmenims apie planuojamus patikrinimus, neskleisti informacijos, kuri gali būti komercinė įmonės paslaptis.

Patikrinimuose dalyvaujantys tėvai inspektorių išvadoms dėl vaikams tiekiamo maisto kokybės ir higienos sąlygų valgyklose įtakos daryti negalės, nes dalyvaus stebėtojų teisėmis.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px