Lietuvos vaikų pasakų knygoje – gelgaudiškiečių kūryba

vrubliauskasGegužės 8 dieną Kauno „Girstučio“ kultūros ir sporto centre vyko geriausių Lietuvos vaikų sukurtų pasakų apdovanojimai. Tarp laureatų  -  ir Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos ketvirtokai Adrija Pranskaitytė ir Edvinas Vrubliauskas, kurių pasakos puikuojasi aštuntojoje Lietuvos vaikų pasakų knygoje.
 
Nuotr. Edvinas ir jo mokytoja V. Kasparaitienė džiaugėsi, kad ir vėl namo grįžo su medaliu. Tai jau penktasis toks aukštas gelgaudiškiečių kūrybos įvertinimas.  
 
Tiesa, konkurse „Lietuvos vaikai kuria pasakas“ dalyvavo ir daugiau gelgaudiškiečių - Gintarė Ambrazevičiūtė, sukūrusi pasaką apie lėlytę, ir Deimantas Indriūnas, parašęs gražią istoriją apie svajonių vaivorykštę. Nors šios pasakos į Lietuvos vaikų pasakų knygą nepateko, bet moksleiviai nenusiminė. Jie pasižadėjo savo jėgas kūryboje išbandyti kitą kartą.

Edvino pasaka „Tėvo širdis“ – labai vyriška. Pagrindinė jos mintis – visus darbus reikia dirbti su meile ir pasiaukojimu. Šios pasakos ištrauka buvo skaitoma ir Kauno „Girstučio“ kultūros ir sporto centre. Jos autoriui ir mokytojai Virginijai Kasparaitienei buvo įteikti Švietimo ir mokslo ministerijos diplomai. Iš 540 pasakų kūrėjų tik trims, tarp jų ir Edvinui, buvo įteikti paauksuoti Hanso Kristiano Anderseno  210 – ųjų gimimo metinių progai skirti medaliai.

Susitikęs su korespondentais, gelgaudiškietis pasakų kūrėjas buvo nekalbus. Sakė, kad rašytoju jis tikrai nebus. Jo gyvenimo tikslas – tapti chirurgu. Tad džiaugiamės, kad ateityje turėsime kūrybingą chirurgą, užaugusį su gerąja vaikystės pasakų dvasia.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px