Šakių „Žiburio“ gimnazistai iš mugės grįžo su idėjomis

muge ziburysGegužės 15 dieną Šakių „Žiburio“ gimnazijos mokinių mokomoji bendrovė „3DIREKTU“ dalyvavo nacionalinėje mokinių bendrovių mugėje – konkurse, kuris vyko Vilniuje, Ozo prekybos centre. Čia savo stendus  lankytojams ir komisijai pristatinėjo 60 Lietuvos mokinių bendrovių.
 
Nuotr. Šakių „Žiburio“ gimnazijos ketvirtokai mugėje pristatė 3D gaminių modeliavimą ir spausdinimą.
 
Šakių „Žiburio“ gimnazijos ketvirtokus, kurie pristatinėjo 3D gaminių modeliavimą ir spausdinimą, lydėjo ir antrokų bei trečiokų palaikymo komanda, kuri domėjosi, ką įdomaus, inovatyvaus, patrauklaus sukūrė kitos mokinių bendrovės.  Jie  ne tik ruošėsi grįžę į gimnaziją tai pristatyti ekonomikos ir verslo pamokose, bet, svarbiausia, pasisemti įkvėpimo kitiems metams kuriant mokomąsias mokinių bendroves.  

Labiausiai gimnazistus sudomino klaipėdiečių bendrovė „NoobApps“,  siūlanti programėles mobiliesiems telefonams ir interneto puslapių kūrimo paslaugas. Beje, jie tapo šios mugės – konkurso nugalėtojais. Kauniečių bendrovės  iš antrinių žaliavų gamino  šviestuvus su saulės baterijomis, daugiafunkcinius pakabus, mobilius telefonų įkrovėjus, netradicinius sieninius  laikrodžius, bilietus - elektronines apyrankes.  

Mūsų gimnazistams mugėje nuobodžiauti nebuvo kada. Nuo pat  pirmųjų minučių juos  „užgriuvo“ Lietuvos ryto televizija ir konkurso komisijos narių klausimai. Teko prisiminti ne tik verslo idėjos gimimą, bet ir jos realizavimo pamokas, sunkumus bei įgytus gebėjimus. Ne vienas stebėjosi išgirdęs, kad galimybę prisiliesti prie naujos technologijos mokiniai gavo Šakių verslo klubo dėka.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.