Meno mokyklos jaunųjų dailininkų pažintis su VDA ir Vilniaus galerijomis

parodojeSpalio 23 d. Šakių rajono meno mokyklos dailės skyriaus moksleiviai dalyvavo edukacinėje kelionėje, kurioje patyrė daug įspūdžių.
 
Nuotr. Meno mokyklos dailės skyriaus moksleiviai išvykos metu turėjo puikią galimybę apsilankyti ne vienoje parodoje.
 
Pirmiausia vaikus pasitiko Vilniaus Dailės Akademijos (VDA) dėstytojai. Jie papasakojo apie VDA specialybes, parodė senuosius ir naujuosius rūmus, mokiniai turėjo galimybę stebėti, kaip dirba studentai ir netgi pozuotojai. Vėliau visi keliavo į VDA priklausančias parodines erdves, ten tyrinėjo meno kūrinius.

Moksleiviai aplankė garsiąją Salvadoro Dali ir Pablo Picasso darbų parodą, žiūrėjo filmus apie šiuos du įžymius menininkus. Taip pat apsilankė Grafikos meno centre vykstančiose parodose, Užupio Respublikoje ir grožėjosi senamiesčio architektūra.

Mokinius lydėję mokytojai L. Rūgytė, V. Kaunas ir M. Pauliukas VDA išklausė konferenciją „Platesnės mokinio pasirinkimo galimybės – kompetencijų plėtros pagrindas“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.