Trečiokai mokyklą papuošė medžiu iš 16 tūkst. sagų

sagu medisPuoselėdami ekologijos idėją Šakių „Varpo“ pagrindinės mokyklos 3b klasės mokiniai, padedami tėvelių ir entuziastingos mokytojos Jūratės Daniliauskienės, per beveik du mėnesius iš 16 tūkstančių senų sagų ir daugiau negu keturių kilometrų ilgio vielos sukūrė įspūdingą skulptūrą „Sagų medis“.

Nuotr. Daugiau nei mėnesį trukusiame kūrybiniame procese buvo sukurta originali skulptūra „Sagų medis“.

Pasak trečiokų mokytojos J.Daniliauskienės, sumanymas mokyklos jubiliejui padaryti skulptūrą iš sagų kilo dalyvaujant tradicinėse Šakių „Varpo“ mokyklos organizuotose „Meno dienose“. „Nuo tada ir kibome į darbus: rinkome sagas, iš dešimties sagučių pynėme medžiui šakeles sunaudodami 20–30 cm ilgio vielučių“, – prisiminė mokytoja.
Skaičiuodami sagas vaikai mokėsi ir matematikos – susipažino su vienetais, dešimtimis, šimtais, tūkstančiais. Paskui tas sagas svėrė, o tada jau suko po dešimt sagų, po šakelę“, – dalijosi įspūdžiais trečiokų mokytoja.
 
Renkant sagas –iš mamų, močiučių, tetų, kaimynų – prie šios iniciatyvos prisidėjo visa mokyklos bendruomenė. „Iš pradžių planavome daryti medį iš tūkstančio sagų, bet vėliau planai keitėsi“, – sakė J.Daniliauskienė. Mažiesiems mokinukams labai padėjo jų tėveliai. „Į šios skulptūros gamybą įsitraukė visa trečiokėlio šeima, aukodama savo vakarus ir net savaitgalius“,– teigė mokytoja. Medžio pagrindą, paskui ir jo didžiąsias šakas sukūrė Šakių meno mokyklos mokytojas, skulptorius Kęstutis Dovydaitis.

Mokytojos teigimu, medis buvo gaminamas nuo spalio 15 d. iki lapkričio 25 d., išskyrus vieną savaitę, kurios metu vaikai ilsėjosi. „ Mokiniai labai pavargo, tad teko daryti savaitės pertrauką. Šakeles jie sukdavo ir per pertraukas, ir laisvu laiku po pamokų“,– pasakojo mokytoja. Ant menininko pagaminto medžio vaikai su tėveliais šakeles tvirtino tris dienas.

„Dar liko keli tūkstančiai sagų, tad galbūt su vaikais paprašysime skulptoriaus padaryti dar vieną kitą šaką ir savo rekordą pagerinsime“, – sakė mokytoja J.Daniliauskienė.

Skulptūrą „Sagų medis“ galima pamatyti Šakių „Varpo“ mokyklos žiemos sode.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px