Geografijos olimpiadoje – 161 moksleivis

Rajoninėje geografijos 6–12 klasių olimpiadoje „Mano gaublys“ dalyvavo 161 moksleivis iš visų rajono gimnazijų, Plokščių, Paluobių mokyklų-daugiafunkcių centrų, Žvirgždaičių progimnazijos, „Varpo“ mokyklos, Kidulių, Slavikų, Sintautų Gelgaudiškio pagrindinių mokyklų, Lekėčių ir Kriūkų mokyklų.

Šeštos klasės grupėje pirmąją vietą iškovojo „Varpe“ besimokantis Vilius Frančiakas (mokytoja Inta Sakienė), antrąją – Faustas Šarkanas (mokytoja Jolanta Puidokienė) iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos. Šioje grupėje buvo skirtos dvi trečiosios vietos, jos atiteko varpietei Aivijai Valatkaitytei (mokytoja I. Sakienė) ir Kidulių pagrindinės mokyklos mokiniui Nojui Mikelioniui (mokytoja (Alina Baranauskienė).
 
Septintokų grupėje pirmąją vietą laimėjo Vaida Mankutė (mokytoja Lilija Ūsienė) iš Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos. Antrąja vieta dalijosi Emilija Savickaitė (mokytoja Birutė Januševičiūtė) iš Žvirgždaičių progimnazijos ir Emili Kazlauskaitė (mokytoja Evelina Karpavičienė) iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos. Trečiąją vietą iškovojo „Varpo“ moksleivė Jonė Kymantaitė (mokytoja I. Sakienė).

Vytenis Jazukevičius (mokytojas Saulius Jazukevičius) iš Slavikų pagrindinės mokyklos aštuntokų grupėje iškovojo pirmąją vietą. Antroji vieta atiteko Rugilei Kazarjan (mokytoja Lina Virbauskienė) iš Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro. Trečiąja vieta dalijosi Andriejus Kardauskas (mokytoja L. Virbauskienė) iš tos pačios mokyklos-daugiafunkcio centro bei Milda Krikščiokaitytė (mokytoja I.Sakienė) iš „Varpo“ mokyklos.

Normantas Bataitis (mokytoja A. Baranauskienė) iš Kidulių pagrindinės mokyklos iškovojo pirmąją vietą devintokų grupėje, antrąją – Tomas Ignatavičius (mokytoja Asta Ulinkienė) iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos. Trečioji vieta atiteko Mantui Širkevičiui (mokytoja A. Baranauskienė) iš Kidulių pagrindinės mokyklos.

Dešimtokų grupėje kone visas prizines vietas susišlavė Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviai, kuriuos moko Birutė Bendoraitienė. Tik trečiąja vieta žiburietis Mintaras Levišauskas pasidalijo su Vaida Plaušinaityte (mokytoja Evelina Karpavičienė) iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos. Atitinkamai pirmąją vietą iškovojo Jonas Vaikšnoras ir Feliksas Remeika, antrąją – Gabrielė Martinaitytė.

Vienuoliktokų grupėje pirmąją vietą užėmęs geriausiai pasirodė Tautvydas Riauza (mokytoja Marija Senkienė) iš Griškabūdžio gimnazijos. Likusios prizinės vietos – vėlgi žiburiečių, B. Bendoraitienės mokinių. Antrąją vietą užėmė Ignas Jasulevičius, trečiąja dalijosi Julius Mačiulaitis bei Dominykas Staugaitis.

Abiturientas Ugnius Pocius (mokytoja Jolanta Puidokienė) iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos užėmė pirmąją vietą dvyliktokų grupėje. Antroji ir trečioji vietos atiteko žiburiečiams Gabrieliui Steponaičiui ir Justinui Naujokui (mokytoja B. Bendoraitienė).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.