Išleistuves šventė, bet atestatų negavo

isleistuves ziburysRajone pirmieji į brandos atestatų įteikimo šventę rinkosi Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientai. Deja, tądien atestatai buvo įteikti tik mažai daliai žiburiečių.

Nuotr. Šiemet Šakių „Žiburio“ gimnaziją baigė 154 joje besimokantys abiturientai, tačiau brandos atestatai penktadienį buvo įteikti tik penktadaliui, likusieji juos atsiims šią savaitę.

Šiemet „Žiburį“ baigė 154 abiturientai, o brandos atestatai Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre buvo įteikti tik trisdešimčiai iš jų, nes likusieji kai kurių egzaminų rezultatus sužinojo tik išleistuvių dieną popiet. Kaip pasakojo gimnazijos direktorė Jūratė Mozūraitienė, dvyliktokų išleistuvės buvo pradėtos planuoti kovo mėnesį: viskas suderinta, susitarta, tad pakeisti datos galimybių praktiškai nebuvo. Į išleistuves susirenka ne tik moksleiviai, bet ir jų artimieji, kasmet apie 500 žmonių. Beje, direktorės teigimu, niekas nesitikėjo, jog nutiks taip, kad tokiu metu nebus aiškūs kai kurių egzaminų rezultatai. Tačiau, anot J. Mozūraitienės, penktadienį visi dvyliktokai buvo pagerbti, geriausiai besimokantiems ir kitiems aktyvistams buvo įteikti padėkos raštai, o negavusieji atestatų juos atsiims šią savaitę.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.