Po apeliacijų rezultatų gali džiūgauti trys abiturientai

Abiturientai, kurie sužinoję brandos egzaminų rezultatus buvo jais nepatenkinti, galėjo teikti apeliacijas dėl pakartotinio darbų vertinimo. Rajone tokių abiturientų buvo dešimt.
Apeliacijas pateikė keturi abiturientai iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos: du dėl matematikos valstybinio brandos egzamino ir du dėl lietuvių kalbos ir literatūros egzamino. Deja, nė vieno iš jų po apeliacijų pateikimo rezultatai nebuvo pakeisti.

Šeši Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientai taip pat pateikė apeliacijas – vienas dėl fizikos, keturi dėl lietuvių kalbos ir literatūros ir vienas dėl istorijos valstybinio brandos egzamino. Abituriento, iš fizikos valstybinio brandos egzamino surinkusio 50 taškų, po pakartotinio darbo patikrinimo rezultatas buvo pakeistas į 58 taškus. Vienam abiturientui išties nusišypsojo sėkmė. Jis buvo neišlaikęs valstybinio lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino, tačiau po apeliacijos pateikimo jo darbas buvo įvertintas 19 taškų (minimalus taškų skaičius – 16). Dar vienas žiburietis iš lietuvių kalbos ir literatūros egzamino surinko 35 taškus, o po pakartotinio darbo patikrinimo rezultatas buvo pakeistas į 46 taškus. Likusiųjų abiturientų, pateikusių apeliacijas, rezultatai nepasikeitė.
 
Praėjusiais metais apeliacijas pateikė trys rajono abiturientai. Rezultatas po pakartotinio patikrinimo buvo pakeistas tik vieno lietuvių kalbos ir literatūros darbo – vietoje 60 taškų buvo skirtas 71 taškas.

Šiais metais Lietuvoje buvo pateiktos 135 biologijos, 50 chemijos, 25 informacinių technologijų, 68 istorijos, 1112 lietuvių kalbos ir literatūros ir 254 matematikos valstybinių brandos egzaminų apeliacijos.

Prieš teikdami apeliacijas mokiniai elektroninėje rezultatų skelbimo sistemoje galėjo susipažinti su savo nevertinto darbo elektronine kopija. Kaip ir pernai, mokiniams buvo sudaryta galimybė, rašant prašymus dėl apeliacijų nagrinėjimo, nurodyti ir savo apeliacijos teikimo argumentus, taip pat jie galėjo susipažinti ir su skelbiamomis valstybinių brandos egzaminų užduočių vertinimo instrukcijomis.

Pagal Brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkoje apibrėžtas procedūras išnagrinėjus apeliacijai pateiktus biologijos, chemijos, informacinių technologijų, istorijos, lietuvių kalbos ir literatūros ir matematikos egzaminų darbus, buvo pakeisti 17,75 proc. darbų įvertinimai, iš jų 75,43 proc. darbų įvertinimai buvo padidinti, 24,57 proc. darbų įvertinimai buvo sumažinti.

Šiais metais buvo pateikta 1780 apeliacijų dėl pagrindinės sesijos valstybinių brandos egzaminų įvertinimo. 17,02 proc. kandidatų, kurie teikė apeliacijas rezultatai pakito – 76,24 proc. iš jų padidėjo ir 23,76 proc. iš jų sumažėjo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.