Papuošė „Žiburio“ gimnaziją

freska gimnazijaŠakių „Žiburio“ gimnazijos pirmojo aukšto fojė sieną papuošė piešinys, prie kurio net šešias savaites darbavosi ne kas kitas, o gimnazijos mokiniai. Šios idėjos autorė – būsima abiturientė Vaiva Frančiakaitė.

Nuotr. Vaivai Frančiakaitei (dešinėje) įspūdingą paveikslą padėjo kurti Jonas Vaikšnoras ir Auksė Puišytė.

2018 m. „Žiburiui“ sukaks šimtas metų, tad jau dabar visais būdais stengiamasi papuošti mokyklą, o toks piešinys – vienas iš geriausių sprendimų. Kaip pasakojo V. Frančiakaitė, šį darbą atlikti buvo paprašyta gimnazijos direktorės Jūratės Mozūraitienės bei dailės mokytojos Audronės Vorevičienės.
 
„Pati idėja ir piešinys  mano vienos darbas, jau rudenį pradėjau ruošti eskizus. Minčių buvo įvairiausių, bet vis ieškojau ko nors „mokykliško“ ir nenuobodaus. Knygos buvo pirma mintis. O paukščiai vaizduojami beveik visuose mano piešiniuose, tad aš tikrai norėjau juos įkomponuoti. Juk ir mokyklai tinka šis simbolis“, – atskleidė idėjos prasmę mokinė.

Į pagalbą Vaiva pasikvietė dar kelis gimnazistus – Auksę Puišytę, Joną Vaikšnorą ir Dominyką Balčiūtę. Gimnazistė sieną tapė beveik kiekvieną dieną nuo antrosios birželio savaitės, išskyrus tas dienas, kai buvo išdažytos mokyklos grindys, ir savaitgalius arba „laisvadienius“ savaitės viduryje, kai jau būdavo per daug nusibodę kiurksoti mokykloje.

„Kadangi fojė gana tamsu, tai vakare ar apniukusiomis dienomis neišeidavo labai daug dirbt, nes tiesiog neužtekdavo šviesos. Ilgiausiai esu užtrukusi nuo devynių ryto iki pusės septynių vakaro. Bet dažniausiai dirbdavom trumpiau, kartais tik pusdienį“, – pasakojo V. Frančiakaitė.

Merginos pasiteiravus, koks buvo didžiausias iššūkis, ši atsakė, jog formatas. Ir... teptukai. Kaip pasakojo Vaiva, nors tapė ne pirmą ir ne antrą kartą, jai pačiai mielesnės yra kitos technikos, o ne tapyba akrilu.

„Gal dėl to ir šis darbas nėra labai tapybiškas, jame ryškesnis piešinys, o ne potėpiai. Su formatu ir fiziškai susidoroti buvo sudėtinga, reikėjo laipioti stalais, kopėčiomis. Sienos aukštis beveik 3 m, ilgis virš 6 m. Be to, teko ne vieną sluoksnį dažų tepti. Tai buvo pirmas tokios apimties projektas, kurį vykdžiau“, – dalijosi mintimis gimnazistė.

Būsima abiturientė prasitarė, jog dailinant sieną galvoje vis kirbėjo mintis, „kad tik spėtume pabaigti iki rugsėjo pirmosios“. Tačiau viskas įvyko pagal planą, piešinys baigtas, o jį naujųjų mokslo metų dieną pamačiusi gimnazijos bendruomenė tikriausiai liks sužavėta.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.