Skautų sueigoje – per du šimtus dalyvių

skautai luksiai
Nuotr. 250 skautų po savo stogu priėmė Lukšių Vinco Grybo gimnazija.


Tradicinė skautų rudens sueiga „Ne vien retro“, kurioje dalyvavo 250 skautų iš Šilalės, Šilutės, Jurbarko bei Šakių rajono, spalio pabaigoje vyko Lukšiuose. Lukšių „Ąžuolo“ draugovė, kurioje šiuo metu yra per 50 skautų, pasitiko savo draugus ir paruošė puikią dviejų dienų programą: skautai demonstravo kūrybiškumą, pagilino astronomijos žinias, dalyvavo naktiniame žygyje, susipažino su miesteliu ir jo apylinkėmis.
 
Sueiga prasidėjo atidarymo rikiuote Lukšių parke „Siesarties vingis“. Liepsnojant laužui, sueigos komendantas Dominykas Urbštas išklausė visų draugovių raportus ir skanduotes. Geros nuotaikos ir puikaus oro linkėjo ,,Ąžuolo“ draugovės draugininkė Jolita Zokienė. Jau sutemus visa rikiuotė su daina išskubėjo į Lukšių Šv. Juozapo bažnyčią, kurioje buvo aukojamos šv. Mišios už skautus.

Labiausiai laukiamas buvo vakaro laužas, kurio tema ,,Ne vien retro“. Lukšių Vinco Grybo gimnazijos aktų salėje visos draugovės demonstravo savo talentus. Skautai dainavo, šoko, improvizavo įvairių stilių dainas. Nuobodžiauti neleido kandidatės į patyrusias skautes Liusija Oliškevičiūtė ir Arijana Bagdanavičiūtė.

Tą vakarą dar ilgai skambėjo juokas žiūrint vasaros stovyklos filmą, kuriame užfiksuoti stovykloje patirti įspūdžiai. Vėliau, kol jaunesnieji skautai klausėsi įdomaus astronomijos mokytojo Antano Burkšaičio pasakojimo apie žvaigždes, vyresnieji linksminosi skautiškoje diskotekoje, bendravo, dalijosi įspūdžiais.

Įkvėpti gryno oro pakvietė skautų žygis naktinėmis Lukšių gatvelėmis.

Antroji sueigos diena prasidėjo radijo laida ir linksma muzika, kuri aidėjo gimnazijos koridoriuose bei klasėse. Radijo laidos vedėjos nuotaikingai pasveikino švenčiančius gimtadienius ir kvietė į rytinę mankštą. Tą dieną oras nelepino, bet visi skautai vadovaujasi šūkiu, kad nėra blogo oro, yra tik bloga apranga. Aplankę Zyplių dvarą ir išklausę dvaro istoriją, visi skautai skubėjo prie didžiulio katilo, kuriame jau virė pietūs. Karšta ir skania sriuba vaišino dviejų skautų tėveliai Vilma ir Giedrius Poškai. Pasistiprinę renginio dalyviai grupelėmis pabiro po Lukšių miestelį, kur jų laukė paskutinė sueigos užduotis – orientacinis žaidimas.

Už įvykusią ir pavykusią sueigą Lukšių ,,Ąžuolo“ skautų draugovė dėkoja visiems prisidėjusiems.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.