Lukšiuose dūzgė viso regiono gimnazistai

gimnazijos
Nuotr. Pasak mokinių, liaudies šokių ir žaidimų pusvalandis buvo viena iš smagiausių, bet ir daugiausiai prakaito pareikalavusių veiklų.

Lukšių Vinco Grybo gimnazija balandžio 27d. dūzgė nuo pat ryto kaip tikras bičių avilys. O ir kaip nedūgzti, jei čia sugužėjo net 12 Marijampolės regiono gimnazijų į tradicinę gimnazijų šventę.
 
Viena paskui kitą pasipylė svečių delegacijos iš viso regiono: Marijampolės Sūduvos, Kazlų Rūdos Kazio Griniaus, Marijampolės r. Liudvinavo Kazio Borutos, Kalvarijos, Vilkaviškio „Aušros“, Vilkaviškio r. Pilviškių „Santakos“, Vilkaviškio r. Kybartų Kristijono Donelaičio, Vilkaviškio r. Gražiškių, Šakių „Žiburio“, Šakių r. Griškabūdžio ir Šakių r. Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazija. Šventė prasidėjo įspūdinga dalyvių, kurie nešė savo gimnazijų vėliavas, eisena į Lukšių miestelio parką „Siesarties vingis“. Čia šeimininkai pasveikino visus susirinkusius donelaitiškai: „Jau saulelė vėl atkopdama budino svietą/ Ir Marijampolės gimnazijas į kelionę šaukė.“

Įsibėgėjus dūzgėms visos delegacijos važiavo į Zyplius, kur Lukšių kultūros centro direktorė Daiva Bukšnienė trumpai priminė dvaro istoriją, gimnazijų vadovai ir mokytojai aplankė Zanavykų muziejų, neseniai atsidariusį restoraną „Kuchmistrai“, o jaunimas tuo metu, susibūrę į mišrias komandas, kūrė ir fotografavo gyvąsias skulptūras, kuriomis šventės pabaigoje visi galėjo pasidžiaugti. Laikas bėgo greitai, todėl iš Zyplių visi skubėjo į Lukšių gimnaziją papietauti ir vėl įsisuko į naujas veiklas.

Pasak mokinių, liaudies šokių ir žaidimų pusvalandis buvo viena iš smagiausių, bet ir daugiausiai prakaito pareikalavusių veiklų. Šią veiklą organizavo tautinių šokių kolektyvas „Dūzgis“ kartu su vadove Edita Skaurone.

„Sveiks, sveteli mielas, svečiuosna atbildėjęs,/ Sveiks, svieteli margs! šventes pavasario šventęs, / Sveiks, Dieve duok! sulauk dar daug pavasario švenčių“, – tokiais žodžiais pasitiko šventės vedėjai visus, atėjusius į paskutinę šventės dalį – „Gerų idėjų mugę“, kuri vyko gimnazijos renginių salėje. Mugėje buvo parduotos visos 12 viena už kitą geresnių idėjų, tokių kaip Kalvarijos gimnazijos simuliacinis žaidimas ,,Rinkimai į Seimą“, šiuolaikinio meno paroda ,,Plyta“ (Šakių ,,Žiburio“ gimnazija), socialinį sąmoningumą ugdančios veiklos (Pilviškių ,,Santakos“ gimnazija), diena lopšelyje-darželyje (Kybartų Kristijono Donelaičio gimnazija).

Sprendžiant iš žiūrovų emocijų, susidomėjimo sulaukė ir lukšiečių idėja – ,,Garbės pėdų alėja“, kurią pristatė mokinių savivaldos prezidentė Milda Čebanauskaitė. Pristačiusi idėjas, kiekviena gimnazija parodė ir atsivežtus savo programos numerius. Abejingų nepaliko Šakių ,,Žiburio“ gimnazijos abituriento Domanto Starkausko, Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso nugalėtojo, balsas. Domantas skaitė J. Meko novelę „Vilkas“.

Kai visos idėjos buvo parduotos, muzikiniai ir literatūriniai programos numeriai parodyti, beliko perduoti estafetę gimnazijai, kuri sukvies svečius kitais mokslo metais. Kitąmet visos gimnazijos važiuos į Pilviškių ,,Santakos“ gimnaziją.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.