Laukus kone dvidešimtmetį, Lekėčiuose bus atidarytas darželis

lekeciai tevai
Nuotr. Lekėtiškiai pritarė, kad darželio įrengimo darbai prasidėtų kitų metų gegužės mėnesį. Jei viskas klostysis kaip suplanuota, jų atžalos rugsėjį pradės lankyti mokykloje įrengtą darželį.

Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

 
Antradienio vakarą rajono meras Edgaras Pilypaitis bei jo pavaduotojas Bernardinas Petras Vainius vyko į Lekėčių pagrindinę mokyklą, kurioje susitiko su pradinių klasių vaikų ir darželinukų tėvais. Lekėtiškius pasiekė kone dvidešimtmetį laukta žinia – miestelio mokykloje bus įrengtas vaikų lopšelis-darželis.

Du variantai Lekėčių ir Kriūkų

darželiams lėšos bus skirtos įgyvendinant projektą iš Europos Sąjungos lėšų „Šakių rajono savivaldybės mokyklų tinklo efektyvumo didinimas“. Šiandien Marijampolėje vyksta Regioninės plėtros tarybos posėdis, kuriame tvirtinama galutinė projekto lėšų suma. Iš pradžių bendra projekto vertė buvo numatyta apie 380 tūkst. eurų, tačiau dabar (su savivaldybės prisidėjimu), ji siekia 290 tūkst. eurų. Kaip informavo rajono savivaldybės Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas, kol kas neaišku, kokia pinigų dalis bus skirta Lekėčių darželiui, tačiau jau dabar žinoma, kad šio darželio įrengimui atiteks didesnioji dalis.

Kaip antradienį vykusiame susitikime pagarsino Lekėčių pagrindinės mokyklos direktorius Linas Adomaitis, yra du darželio įrengimo variantai, kuriuos būtų galima rinktis.

„Pirmasis variantas – 2017 m. pabaiga, kitas variantas – 2018 m. rugsėjo 1 d. Tad reikia pasitarti, kaip dirbtume, nes, jei patalpas reikėtų sutvarkyti dar 2017 m., remontas prasidėtų labai greitai, tačiau greitai nesibaigtų. Žinoma, darbai vyktų mokslo metų eigoje, susidurtume su problemomis, kur darbų metu iškelti pradinukus. Antrasis variantas būtų kur kas ramesnis, darbus darytume iki 2018m. rugsėjo pirmosios. Tikriausiai reikėtų šiek tiek paankstinti mokslo metų pabaigą, kad gegužės mėnesį jau galėtų vykti remonto darbai“, – kalbėjo mokyklos direktorius.

Rajono meras susirinkusiems tėvams paaiškino, dėl ko susiklostė tokia situacija ir dabar reikia rinktis iš dviejų variantų.

„Iš tikrųjų netgi galvojome apie tokį darželį, kurį atveža į vietą, surenka iš konteinerių ir po dviejų savaičių jūs jį jau turėtumėt. Bet paaiškėjo, kad niekas jų nenuomoja ilgesniam laikui nei 24 mėnesiams, o nuoma atsieitų panašiai kaip ir visas remontas“, – pasakojo meras.

Vaikų sąskaita netaupys

Mokykloje įrengiant darželį teks performuoti pradinių klasių patalpas, kurių įrengimo išlaidoms  negalima naudoti projektines lėšas, tad šias išlaidas teks padengti rajono savivaldybei. Tačiau, kaip kalbėjo E. Pilypaitis, rajono valdžia Lekėčių sąskaita netaupys, nes šis miestelis yra, ko gero, nuskriaustas labiausiai iš viso rajono, o taupyti vaikų sąskaita, anot mero, būtų pats didžiausias nusikaltimas.

„Mes pasiruošę įdėti visus pinigus, kurie nebus finansuojami iš projekto, bet reikalingi šiam projektui pritaikyti“, – tęsė E. Pilypaitis.

B. P. Vainius minėjo, kad pradėjus eiti vicemero pareigas vienas iš jo tikslų ir yra išspręsti klausimus ir problemas, kurios yra nuo kažkada užsilikusios.

„Kaip jau minėjo meras, iš tikrųjų galvojome apie konteinerinį darželį, tuomet kitais metais tvarkyti patalpas ir įrengti tikrąjį darželį, bet pasižiūrėjus kainas ir apskaičiavus išlaidas, supratome, kad negalime taip pasielgti, todėl šio varianto atsisakėme“, – sakė B. P. Vainius.

Valdžios atstovai teiravosi tėvų, kaip darželio nebuvimo klausimą jie sprendžia dabar. Vieni atsakė, kad, jei nebūtų močiučių ir senelių, kurie prižiūri vaikus, situacija būtų labai kebli, kiti vaikus veža į Lukšių darželį.

Vicemeras taip pat apžvelgė du minėtuosius darželio įrengimo darbų variantus, minėtajam skubiajam variantui B. P. Vainius nėra linkęs pritarti. Anot vicemero, bet koks skubėjimas, vertimasis per galvą neduoda gero rezultato.

„Aš vis tik agituočiau, kad jūsų mintys šiandien kristalizuotųsi į tai, kad ramiai per žiemą galėtume atlikti visas viešųjų pirkimų procedūras ir, suderinus su mokyklos vadovybe bei jumis, remonto darbus pradėtume nuo gegužės mėnesio“, – nuomonę išsakė vicemeras.

Tėvai pritarė pastarajam variantui, tad, jei viskas bus kaip planuota, jau gegužės mėnesio pradžioje Lekėčių pagrindinėje mokykloje turėtų prasidėti remonto darbai, kuomet bus įrengtos dvi lopšelio-darželio grupės. Tiesa, kokio amžiaus vaikams bus tinkamos grupės, koks bus darželio darbo laikas ir pan., turės susitarti patys tėvai su mokyklos administracija.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.