Prie moksleivių tarybos pirmininko vairo – Dominykas Šiugžda

siuksda
Nuotr. Naujasis rajono moksleivių tarybos pirmininkas Dominykas Šiugžda žada, jog pokyčių su moksleiviais susijusiais klausimais tikrai bus.


Agnė NAUMAVIČIŪTĖ  

Praėjusį ketvirtadienį vykusiame Šakių rajono moksleivių tarybos posėdyje naujuoju tarybos pirmininku išrinktas Griškabūdžio gimnazijos III gimnazinės klasės mokinys Dominykas Šiugžda. Vaikinas pirmininkavimo vairą perėmė iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos abiturientės Guostės Štrimaitytės.

Naujuoju pirmininku išrinktas D. Šiugžda sako, kad visai nesibaimina šių pareigų, mat turi patirties. Kol vaikinas mokėsi Paluobių mokykloje-daugiafunkciame centre, buvo mokyklos prezidentas, Dominykas taip pat aktyviai dalyvauja Paluobių miestelio bendruomenės veikloje, šiuo metu taip pat yra Griškabūdžio gimnazijos mokinių tarybos pirmininkas.

Moksleivių tarybos pirmininko pasiteiravus, ar mūsų rajono jaunimas yra pakankamai motyvuotas, šis atsakė, kad situacija yra labai bloga.

„Taip, yra motyvuotų mokinių, kurie aktyviai įsitraukia į įvairią veiklą. Bet jų nėra daug. Kodėl taip yra? Čia galima atrasti daug priežasčių. Pasenusi sistema, tradiciniai renginiai jau yra visiems atsibodę, todėl ir krenta domėjimosi lygis. Liūdna, kad taip yra, bet tokia jau ta tiesa. Kita vertus, yra ir tokio jaunimo, kuris visada viską kritikuoja, bet kai paklausi, ką reikia keisti, neturi ką pasakyti. Laikui bėgant stengsimės viską pakeisti ir situacija keisis tik į gerą pusę, aš pažadu“, – kalbėjo D. Šiugžda.

Naujasis pirmininkas kaip vieną iš problemų, su kuria susiduria rajono miesteliuose ir kaimuose gyvenantys moksleiviai, mato netinkamai sudarytą autobusų važiavimo grafiką.

„Taip, jaunimas gali lankyti krepšinio užsiėmimus, Meno mokyklą, tikrai užsiėmimų yra, bet kai kurie mokiniai juose negali dalyvauti dėl to, kad neturi kaip nuvažiuoti ir grįžti. Jei būrelis prasideda 17–18 val., o tokiu metu iš Šakių išvažiuoja paskutiniai autobusai, tai ką ir bekalbėti, juk ne visus gali atvažiuoti pasiimti tėvai. Pats turėjau tokią problemą ir žinau, kad tai yra labai blogai. Norėčiau, kad į tai dėmesį atkreiptų Šakių autobusų parkas“, – atvirai kalbėjo vaikinas.

Dominykas neslepia, kad trūksta ir moksleivių tarybos bei rajono mokyklų organizuojamų renginių. Anot jo, reikia kuo daugiau žaismingų renginių, įtraukiančių kuo daugiau jaunimo, o 10–12 klasių mokiniams trūksta paskaitų apie karjerą, studijas. Šią problemą taip pat bandys išspręsti.

Pirmininko paprašius išvardyti problemas, su kuriomis susiduria moksleiviai, kalbėjo ne tik apie jau minėtą mokiniams nepatogų autobusų važiavimo grafiką.

„Dar viena problema – nepatogus pamokų tvarkaraštis. Kai mokinys turi 7–8 pamokas tų dalykų, kurių egzaminus laikys, o autobusas išvažiuoja po septynių pamokų namo – ką mokiniams daryti tokiu atveju? Arba jei pamokos dubliuojasi, o tau reikia eiti į abi? Tai kaip gali gerai išmokti ir pasiruošti kontroliniams darbams ar egzaminams? Manau, kad rajono mokyklų vadovams reikėtų atsižvelgti į šias problemas“, – pastebėjimais dalijosi D. Šiugžda.

Šiuo metu rajono moksleivių tarybai priklauso 48 nariai, vieni jų ypač aktyvūs, kiti – mažiau, tačiau neaktyvumo klausimas, kaip kalbėjo D. Šiugžda, taip pat bus sprendžiamas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.