Bendrystė su Suomija neblėsta

ploksciai suomija
Nuotr. Vaikų darbai pirmiausiai eksponuoti Plokščių mokykloje-daugiafunkciame centre, o dešimt geriausių gruodžio 13 d. ekspozicijai pristatyti į Suomijos ambasadą.

Praėjusią savaitę Plokščių mokykloje-daugiafunkciame centre buvo minimas Suomijos Nepriklausomybės šimtmetis. O šį trečiadienį su savo darbais į Suomijos ambasadą vyko mokyklos delegacija.
 
Gruodžio 6-ąją Plokščiuose ateinančius į mokyklą pasitiko plevėsuojančios Lietuvos ir Suomijos vėliavos. Rytas prasidėjo istorijos skaitymais, skirtais Lietuvos šimtmečiui. Simboliška, kad nuo Suomijos Nepriklausomybės šventės (gruodžio 6 d.) iki savo šalies Nepriklausomybės šimtmečio (vasario 16 d.) mokykla turės dešimt tokių skaitymų. Istorijos mokytoja Gražina Kazarian parengė improvizuotų pamokų ciklą „Kitokios pamokos: Suomijos istorija“.  Tą pačią dieną atidaryta mokinių kūrybos  darbų paroda „Balta Mėlyna Suomija“. Vadovaujami dailės mokytojos Rasitos Gokdere darbus parodai kūrė 5–10 klasių mokiniai. Dešimt geriausių darbų gruodžio 13 d. ekspozicijai pristatyti į Suomijos ambasadą. Į priėmimą Suomijos ambasadoje vyko ir darbus parodai sukūrę mokiniai, juos ruošusi dailės mokytoja bei istorijos mokytoja G. Kazarian. Ši paroda – tai jau trečiasis kūrybinis bendradarbiavimas su suomiais minint jų Valstybės šimtmetį.

Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro bendrystė prasidėjo nuo parodų apsikeitimo su Suomijos Hartolos pagrindine mokykla. Vėliau mokyklos mokiniai dalyvavo Suomijos vaikų ir jaunimo galerijos organizuotame kūrybinių darbų konkurse „Together“ („Kartu“). Mokyklos direktorė Nijolė Bitinienė džiaugiasi, kad gerbdami kitus ir drauge švęsdami vaikai auga mokydamiesi didžiuotis savo kraštu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.