Darbai iš mokyklos fondų – mokyklos sukakčiai paminėti

dailes skyrius
Nuotr. Dailės skyriaus įkūrėja ir ilgametė vedėja Lolita Rūgytė (antra iš dešinės) džiaugėsi jaunųjų talentų darbais ir dėkojo savo kolegoms (iš kairės) Kęstučiui Dovydaičiui ir Vytautui Kaunui.


Rajono savivaldybės fojė gruodžio 6-ąją atidaryta Šakių rajono meno mokyklos dailės skyriaus moksleivių baigiamųjų darbų paroda „Iš mokyklos fondų“.  Šis, kaip jau ir anksčiau surengti rajono jaunųjų menininkų darbų pristatymai, yra skirti Dailės skyriaus įkūrimo 25-mečiui paminėti.
 
Kaip sakė Dailės skyriaus įkūrėja ir ilgametė vadovė, dailininkė Lolita Rūgytė, pasitikdami gražią sukaktį, moksleiviai ir jų mokytojai šiemet rugsėjo mėnesį surengė netradicinį renginį – Gatvės meno dieną. Spalio mėnesį Dailės skyriaus auklėtiniai bei jų mokytojai viešėjo Vilniuje, kur Seimo rūmuose surengta Dailės skyriaus 25-mečiui skirta  įvairių laidų moksleivių baigiamųjų darbų paroda. Na, o trečiasis gražus šventinis akcentas – Dailės  skyriaus auklėtinių baigiamųjų darbų pristatymas rajono savivaldybėje.

Parodoje „Iš mokyklos fondų“ eksponuojami baigiamieji darbai, sukurti įvairių metų ir laidų skirtingo amžiaus moksleivių. Tai tapybos, grafikos ir kompozicijos darbai, atlikti įvairia technika. Temos taip pat labai skirtingos, daugeliu atvejų atspindinčios jaunųjų menininkų savitą požiūrį į žmogų, gamtą, pasaulį. Mokiniams kūrybines idėjas įgyvendinti padėjo dailininkai, dirbę ar šiuo metu tebedirbantys su jaunaisiais menininkais – Lolita Rūgytė, Vytautas Kaunas, Kęstutis Dovydaitis, Mindaugas Pauliukas, Jonas Maldžiūnas.

Į parodos atidarymą susirinko ne tik gausus būrys Dailės skyriaus moksleivių bei pedagogų, bet ir pulkas meno gerbėjų, jaunųjų kūrėjų bičiulių, artimųjų.

„Atsiradau laiku ir vietoje, todėl džiaugiuosi, kad prieš 25-erius metus ir man teko prisidėti prie Dailės skyriaus steigimo. Šiemet jau išleidome 21-ąją savo auklėtinių laidą“, – kalbėjo L. Rūgytė, dėkodama visiems buvusiems ir esamiems pedagogams.

Rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis su gražia ir prasminga Dailės skyriaus sukaktimi pasveikino visus jaunųjų talentų ugdytojus ir auklėtinius.

„Drąsos, nes kūryba be drąsos neatsiejama. Drąsos visam kūrybiniam kolektyvui !“ – linkėjo rajono vadovas.

Dailės skyriaus veiklos 25-mečio proga skyriaus įkūrėjai, ilgametei vadovei ir jaunųjų talentų ugdytojai dailininkei L. Rūgytei  meras įteikė savivaldybės padėkos raštą.

Baigiamasis Dailės skyriaus 25-mečio šventinis paminėjimas numatytas kitų metų gegužės mėnesį Zanavykų muziejuje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.