Žiburiečiams rūpi atliekų rūšiavimas

Šakių „Žiburio“ gimnazijos 2c klasės mokiniai dalyvauja projekte „Pažink valstybę“, kurio tikslas paskatinti moksleivius imtis iniciatyvos sprendžiant aktualias visuomenei problemas. Per pilietinio ugdymo pamokas diskutuodami aplinkosaugos temomis moksleiviai nusprendė, kad didžiausia problema yra per didelis plastikinių maišelių naudojimas ir nepakankamas plastiko šiukšlių rūšiavimas.

Penktadienį žiburiečiai lankėsi rajono savivaldybėje ir susitiko su Ūkio skyriaus vedėju Kęstučiu Kuncaičiu, Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro (MAATC) prevencinės veiklos organizatore Liucija Burbiene ir Klientų aptarnavimo skyriaus vadovu Sauliumi Šimonėliu. Moksleiviai įgijo žinių apie šiukšlių rūšiavimą ir tolimesnio jų apdorojimo problemas. Ūkio skyriaus vedėjas ir MAATC atstovai pritarė, kad moksleivių pasirinkta tema tikrai aktuali, o Valstybė yra įsipareigojusi ją spręsti. Tam skiriama daug Europos Sąjungos lėšų, tačiau daug kas priklauso ir nuo visų mūsų sąmoningumo.
 
Moksleiviai vykdydami projektą darė apklausą apie šiukšlių rūšiavimą namuose, mokykloje ir mieste. Ištyrė, kiek savo namuose per savaitę sukaupiama plastiko atliekų. Daug diskutavo, kaip tą kiekį sumažinti. Nutarė pradėti nuo savęs, savo šeimos, savo aplinkos. Taip pat buvo sukurtas lipduko, skatinančio mažinti plastikinių maišelių naudojimą, maketas, o šiuo metu ieškomos galimybės pasigaminti medžiaginius pirkinių maišelius su gimnazijos atributika. Viešint savivaldybėje moksleiviams buvo patarta dalyvauti savivaldybės skelbiamuose projektuose ir taip gauti lėšų tekstilinių pirkinių maišelių įsigijimui.

Išvyką į savivaldybę gimnazijos mokiniai užbaigė susitikimu su savivaldybės meru Edgaru Pilypaičiu, kuris gimnazistus supažindino su savivaldybės administracijos veikla.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.