Pateikė prašymą, tačiau vėliau jį atsiėmė

Spalio viduryje į savivaldybės administraciją dėl gegužės mėnesį savivaldybės tarybos priimto sprendimo kreipėsi Šakių „Varpo“ mokyklos direktorius Vitas Daniliauskas, tačiau vėliau mokyklos vadovas prašė prašymo nebesvarstyti. Šiuo klausimu diskutuota praėjusį antradienį savivaldybės Švietimo, sveikatos, kultūros ir socialinių reikalų komiteto posėdyje.

Gegužės mėnesį savivaldybės taryba patvirtino penkių eurų privalomą mokestį už rajono mokyklų pailgintos dienos grupėse teikiamas paslaugas. „Varpo“ mokykloje yra įsteigtos dvi pailgintos dienos grupės, kurias lanko 84 mokiniai, iš jų 43 važinėja mokykliniais arba maršrutiniais autobusais. Nuo rugsėjo pradėjus dirbti pagal patvirtintą tvarką išaiškėjo problemos, kurios vėliau buvo aptartos mokyklos pailgintos dienos grupių tėvų susirinkime ir mokyklos administracijos paskirtoje darbo grupėje. Iš esmės įvardijus visas kylančias problemas ir nepatogumus, direktoriaus pateiktame rašte teigiama, kad už pailgintos dienos grupę mokestį taikyti yra netikslinga. Rašte teigiama, kad važinėjančių vaikų tėvams yra netikslinga mokėti už saugiai praleistą laiką mokykloje vien dėl to, kad jie privalo laukti autobuso, kuriuo jie grįžta į namus. Taip pat pabrėžiama, kad mokėjimo paslaugų administravimas neadekvatus surinktai pinigų sumai, nes nuo tos sumos yra skaičiuojamas 0,06 proc. banko paslaugų mokestis. Rugsėjo mėnesį abi grupės surinko 84,16 euro sumą. Pinigai į bankomatą įnešami tik popierinėmis kupiūromis, todėl buhalterė privalo išlyginti pinigų sumą iki tinkamos. V. Daniliausko rašte įvardytos dar kelios priežastys, dėl kurių šis mokestis yra netikslingas. Tiesa, komitete pradėjus svarstyti klausimą, savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas paaiškino, kad prieš tai vykusiame mokyklų vadovų posėdyje, aptarus pailgintos dienos grupių veikimo principą, V. Daniliauskas patikino, kad atsiima savo prašymą ir suprato, kad visas iškilusias problemas išspręs mokyklos administracija.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.