Ikimokyklinukams – 210 stilizuotų kostiumų

Vasario 7 d. Zanavykų muziejuje Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius perdavė Šakių miesto ir rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigų atstovams dizainerio Juozo Statkevičiaus kurtus stilizuotus Suvalkiečių tautinius kostiumus.

Jau anksčiau kostiumai vieno renginio metu buvo išdalinti Šakių lopšelio-darželio „Berželis“ auklėtiniams, o trečiadienį dovanos įteiktos ir kitoms įstaigoms.
 
R. Januševičius patikino, kad iš viso rajone išdalinta 210 kostiumų (po lygiai mergaitėms ir berniukams). Finansine išraiška tokios dovanos kaina viršytų 6 tūkst. eurų. Vieno kostiumo kaina – 29 eurai.

„Taip, tai ne autentiškas kostiumas ir apskritai – kas už tokią kainą sutiktų daryti tokį darbą? O čia kūrė pats J. Statkevičius... Manau, reikia džiaugtis, kad darželiai turės kuo papuošti vaikučius įvairių renginių metu, o ne tik sakyti, kad galbūt kažkas ne taip, kad tai ne autentiška ir pan.“, – sakė R. Januševičius, kuris apie dalinamus kostiumus girdėjo ne tik teigiamų komentarų.

Be to, jei įstaigos turi finansines galimybes, savo iniciatyva gali užsisakyti ir daugiau kostiumų.

Pats dizaineris yra sakęs, kad ši užduotis buvo sudėtinga ir neturinti analogo, tačiau jis kūręs su didžiausiu malonumu. Jis džiaugėsi, kad Valstybės atkūrimo šimtmetis pasitinkamas spalvingai, su kiekvieno Lietuvos etnografinio regiono spalvomis ir tradicijomis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px