Tarp geriausių Europos dviratininkų – ir slavikietis

dviraciai las
Nuotr. Į Lietuvos komandos sudėtį pateko keturi geriausiai pasirodę vaikai iš visos Lietuvos. Slavikietis Eligijus Mozūraitis stovi kairėje.

Praėjusį penktadienį Budapešte (Vengrija) pasibaigė 33-iasis Europos saugaus eismo konkursas ETEC-2018, kuriame LAS (Lietuvos automobilininkų sąjunga) jaunųjų dviratininkų komanda užėmė garbingą 10-ąją vietą. Tarp keturių šaliai atstovavusių dviratininkų – ir Eligijus Mozūraitis iš Šakių r. Slavikų pagrindinės mokyklos.
 
Lietuvos komandai tai bus jau 22-asis startas. Šiais metais konkurse varžėsi 23 komandos iš įvairių Europos šalių. Tradiciškai geriausiai sekėsi Rusijos, Latvijos ir Serbijos komandoms, kurios pastarąjį dešimtmetį neužleidžia lyderių pozicijų.

Po atkaklios atrankos į Lietuvos komandos sudėtį pateko keturi geriausiai pasirodę vaikai iš visos Lietuvos – be slavikiečio E. Mozūraičio, komandą sudarė Donata Stasykytė iš Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos, Martynas Markevičius ir Emilija Grigaitytė iš Vilkaviškio r. Keturvalakių pagrindinės mokyklos-daugiafunkcinio centro.

Pagal konkurso nuostatus konkurse varžosi keturi 10–12 metų vaikai, kuriems teko atlikti devynias užduotis, viena iš jų – komandinė. Užduotys yra teorinės (kelio ženklai, įvairios eismo situacijos), taip pat praktinės ir dar trys – labiau dėl kūrybos ar pramogos. Taškai sumuojami tik iš 6 pirmųjų užduočių, vėliau vaikų prašoma dekoruoti dviratininko šalmą arba palenktyniauti kartingų lenktynių trasoje. Praktinės užduotys taip pat yra neįprastos: vaikai važiuoja dviračiais aplink figūras, turi greičiui įveikti uždaroje erdvėje pastatytą labirintą, kuriame kelias finišo link pažymėtas kelio ženklais arba kryptį rodo policijos pareigūnai.

Tokio pobūdžio renginiais skatinama moksleivius laikytis kelių eismo taisyklių, lavinti dviračio vairavimo įgūdžius, grįžus perduoti įgautą patirti savo bendraamžiams, rodyti saugaus ir kultūringo elgesio pavyzdį mūsų keliuose ir gatvėse.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.