Pasigedo jaunimo

Šakių atviras jaunimo centras šių metų rugsėjį tapo Europos informacinio tinklo „Eurodesk Lietuva“ dalimi – informavimo centru Šakių rajone. Jaunimas čia gali rasti visą reikalingą informaciją apie galimybes keliauti, stažuotis, įsidarbinti, apie jaunimo mainų programas, studijų galimybes, savanorišką veiklą tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje.

Kaip informavo Atviro jaunimo centro darbuotoja Judita Ambrasienė, „Eurodesk Lietuva“ tinklas vykdo dvi tradicines kampanijas. Spalio mėnesį vyksta „Time To Move“, o vasarą – „Dalinkis vasara“ renginiai. Taigi, Atviras jaunimo centras, kaip naujokas, spėjo bent šiek tiek prisidėti ir prie „Time To Move“ kampanijos ir Šakiuose surengti du informacinius renginius.
 
Viename – Baltijos–Amerikos laisvės fondo atstovė Ingrida Laurinavičienė pristatė galimybes jaunuoliams nuo 18 m. dalyvauti Vasaros lyderystės programoje Jungtinėse Amerikos Valstijose. Praėjus reikalingą atranką, moksleivių lauktų mėnesio laiko kelionė: trys savaitės mokymosi, dalyvavimo programoje ir viena savaitė kelionių po žymias vietas. Antrame – „Jaunimo kelionių“ programų atstovė Laura Žūsinaitė pristatė pačias populiariausias darbo, studijų, atostogų ir kelionių programas JAV, Kanadoje, Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje.  

J. Ambrasienė apgailestavo, kad mūsų jaunimas didelio susidomėjimo neparodė – tiek pirmame, tiek ir antrame renginyje dalyvavo tik po keturis moksleivius. Kadangi šiais susitikimais nesibaigs „Eurodesk Lietuva“ renginių ciklas, ateityje į juos tikimasi pritraukti daugiau jaunų žmonių.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px