Diskutavo apie savanorystę, įgyvendintus projektus ir ateities planus

jaunimas4Praėjusį šeštadienį Šakių kultūros centro „Jaunystė“ vadinamajame akvariume rinkosi aktyvus rajono jaunimas. Jaunuolių susitikimą inicijavo aktyvistė, dabar jau aukštuosius mokslus kremtanti Bernadeta Domeikaitė. Susirinkime buvo aptarti jaunimo veiklos rezultatai.

Nuotr. Praėjusį šeštadienį Šakių kultūros centre „Jaunystė“ vyko aktyvaus rajono jaunimo susitikimas. Jo metu jaunuoliai aptarė nuveiktus darbus ir ateities planus.

Bernadeta Domeikaitė šiuo metu studijuoja, tačiau Šakių rajono nepamiršta. Praėjusį šeštadienį ji sukvietė aktyvius rajono jaunuolius į bendrą susitikimą, vykusį kultūros centre „Jaunystė“. Šiais metais (ypač vasarą) vyko daug įvairių jaunimo projektų. B. Domeikaitė įsitikusi, jog dažniausiai jaunimo stovyklų metu kyla daug idėjų, tačiau jų neišsakius, dalis lieka užsimirštos. Susitikime buvo dalijamasi patirtimi, kaip sekėsi vykdyti projektus bei juose dalyvauti. Buvo rodomos projektų nuotraukos, filmukai. Šakių rajono jaunimo sąjungos „Apskritasis stalas“ pirmininkė Milda Kuraitė ir savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Danutė Jurgutienė pristatė tarptautinę vasaros stovyklą „Kūrybiškumas be sienų”, kurioje dalyvavo Šakių ir Vokietijos jaunimas. Taip pat buvo pristatyti tokie renginiai kaip „Susitinkam vakare”, Šakių „Žiburio“ gimnazijos organizuojamos meno dienos „Plyta“. Apie Lietuvos mokinių parlamento veiklą kalbėjo parlamentarė, varpietė Modesta Domeikaitė.
 
Susitikimo iniciatorė susirinkusiems papasakojo įspūdžius iš Rumunijoje vykusios jaunimo stovyklos, kurioje dalyvavo bulgarai, vengrai, rumunai ir lietuviai. Rumunijoje viešėjusi Bernadeta susipažino su šioje šalyje labai išpopuliarėjusia savanoryste. Pasak merginos, rumunai kviečiasi savanorius iš viso pasaulio, kurie dirba bendruomenės reikmėms, padeda ligoninėse, darželiuose, stovyklose, moko žmones užsienio kalbų. Apie savanorystę diskutavę jaunuoliai teigė, jog būtų šaunu ir į Šakius pasikviesti kokį užsienietį.

Be jau įgyvendintų projektų buvo aptarti ir ateities planai. Pasak B. Domeikaitės, artimiausiu metu bus siekiama Jaunimo reikalų tarybos susirinkime pristatyti jaunimui gimusią naują idėją. Šeštadienį jaunimas nusprendė, jog būtų gerai moksleiviams suteikti galimybę atlikti trumpą praktiką įvairiose rajono institucijose ir organizacijose. Anot jaunimo, tai būtų palengvinimas renkantis profesiją.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px