Daugiau kaip trečdalis abiturientų studijuoja aukštosiose mokyklose

Švietimo ir sporto skyriaus specialistai informavo, kad praėjusiais mokslo metais vidurinį išsilavinimą įgijo 428 moksleiviai. Daugiau kaip trečdalis iš jų, t.y. 165, rinkosi studijas aukštosiose Lietuvos mokyklose, 4 iš jų - užsienio universitetuose. 116 jaunuolių mokosi kolegijose, 60 -  profesinėse mokyklose. Lietuvoje įsidarbino 48, užsienyje - 6 abiturientai. Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgose tarnauja 2 vaikinai, jokios veiklos nepasirinko – nesimoko ir nedirba – 28 jaunuoliai.

Daugiausiai studentų, net 78, į aukštąsias universitetines mokyklas išleido Šakių „Žiburio“ gimnazija. Studijas aukštosiose mokyklose rinkosi 27 Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos moksleiviai. Aukštosiose mokyklose mokosi ir po 16 abiturientų iš Lukšių Vinco Grybo ir Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijų.   

Populiariausias, kaip ir praėjusiais, taip ir šiais metais, buvo Kauno technologijos universitetas, į kurį įstojo net 41 mūsų rajono abiturientas. Studijas Vytauto Didžiojo universitete pasirinko 30, Vilniaus universitete – 23, Vilniaus pedagoginiame universitete - 13 jaunuolių. 12 rajono moksleivių mokslus tęsia Mykolo Riomerio teisės universitete, 11 – Lietuvos kūno kultūros akademijoje, po 9 – Kauno medicinos ir Lietuvos žemės ūkio universitete universitete, 7 – Vilniaus Gedimino technikos universitete, po 2 – Aleksandro Stulginskio universitete ir Tarptautinėje teisės ir verslo aukštojoje mokykloje, po 1 – Klaipėdos universtete, Vilniaus dailės ir Vilniaus vadybos akademijose. Praėjusiais metais 5, o šiais metais 4 mūsų kraštiečiai pasirinkos studijas Vokietijos, Anglijos, Airijos ir Olandijos aukštosiose mokyklose.
 
Mokslą kolegijose tęsia daugiausiai, net 33 jaunuoliai, iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos. Nedaug nuo jų atsilieka ir neuniversitetinėse aukštosiose mokyklose studijuoja 24 Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos moksleiviai, 20 - Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos abiturientų.

Populiariausia praėjusiais ir šiais metais - Kauno kolegija. Į ją įstojo net 48 rajono mokyklų jaunuoliai. Po 15 mūsų kraštiečių mokosi Marijampolės ir Kauno technikos kolegijose, 9 - Kauno miškų ir aplinkos inžinerijose kolegijoje, 8 – Vilniaus kolegijoje, 4 – Vilniaus kooperacijos kolegijoje, po 3 - Šiaulių medicinos ir Šiaulių valstybinėje kolegijose bei V.A.Graičiūno vadybos mokykloje, 2 – Vilniaus socialinių mokslų kolegijoje, po 1 – Panevėžio, Vilniaus technologijos ir dizaino, Kauno medicinos kolegijose.

58 abiturientai įgyja specialybę profesinėse mokyklose. Daugiausiai, net 15 moksleivių iš Gelgaudiškio vidurinės mokyklos, 14 – iš Griškabūdžio gimnazijos, 9 -  iš Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos, 8 – iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos, po 4 iš Lekėčių vidurinės mokyklos ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijos, 3 – iš Kriūkų vidurinės mokyklos, 2 -  iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos, 1 – iš Plokščių vidurinės mokyklos.

Daugiausiai, net 13, Lietuvoje įsidarbino baigusių Šakių „Žiburio“ gimnaziją jaunuolių, 10 Lukšių Vinco Grybo gimnazijos ir 7 Lekėčių vidurinės mokyklos abiturientai. Darbą rinkosi 5 moksleiviai iš Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos, po 4 iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos ir Gelgaudiškio vidurinės mokyklos, 3 iš Griškabūdžio gimnazijos ir 2 iš Kriūkų vidurinės mokyklos.

Niekur nedirba ir nesimoko 28 rajono bendrojo lavinimo mokyklas baigę jaunuoliai. Iš jų daugiausiai, net 16, Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos, 4 – Lukšių Vinco Grybo gimnazijos, 3 Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos, 2 Kriūkų vidurinės mokyklos, po 1 Griškabūdžio gimnazijos, Gelgaudiškio vidurinės ir Plokščių vidurinės mokyklos abiturientų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px