Griškabūdiečiai – nuolatiniai Jaunųjų geologų olimpiados dalyviai

geologai2Gruodžio 2 – 3 dienomis Vilniuje vyko jau XXII – oji šalies Jaunųjų geologų olimpiada, kurioje jau daugelį metų dalyvauja Griškabūdžio gimnazijos Jaunųjų geologų būrelio „Kreidukai“ nariai ir niekada nepavargstanti jų vadovė Marija Senkienė.

Nuotr. Olimpiadoje šiais metais dalyvavo penkios geologų būrelio narės ir jų vadovė M. Senkienė (kairėje).
 
Šie metai – ne išimtis. Į olimpiadą vyko šeštokės: Silvija Petrauskaitė, Karolina Išganaitytė, Asta Laurinaitytė, Emilija Stravinskaitė ir aštuntokė Donata Laurinaitytė.
 
Pasak M.Senkienės, jų tikslas ne laimėti, bet dalyvauti. Be to, tokie renginiai praturtina moksleivių žinias apie žemės plutą sudarančias uolienas, praplečia kultūrinį akiratį. Mergaitės ne vien sprendė užduotis ir dalyvavo Lietuvos nacionaliniame muziejuje vykdomoje edukacinėje programoje „Akmens amžius Lietuvoje“. Jos apsilankė dar tik tris mėnesius veikiančiame, pirmajame Rytų Europoje Deimantų muziejuje, pasigrožėjo Katedros aikštėje įžiebta Kalėdų eglute, pasivaikščiojo po Vilniaus Katedrą.

Tad nors prizinių vietų ir neužėmė, tačiau olimpiados dalyvės grįžo nei kiek nenusiminusios, bet pasisėmusios naujų įspūdžių ir nuoširdžiai pabendravusios su senais savo bičiuliais.

Olimpiadą, kaip ir kitus įvairius renginius: vasaros mokomąsias stovyklas, konferencijas ir parodas, organizavo Lietuvos jaunimo turizmo centras kartu su Lietuvos geologų sąjunga.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.