Dr. J. P. Kazicko forume lukšiečiai ir vėl pirmųjų gretose

strimaitisPraėjusią savaitę Kauno technologijos universitete vyko tradicinis dr. Juozo Petro Kazicko moksleivių kompiuterininkų forumas. Jame dalyviai galėjo išmėginti savo įgūdžius programavimo, multimedijos ir sukurtų programų, informacinių technologijų taikymo  konkursuose.

Nuotr. Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleiviui L.Štrimaičiui apdovanojimą įteikė Kauno technologijos universiteto informatikos  fakulteto dekanas prof. dr.  Eduardas  Bareiša.

Ypač daug moksleivių susirinko pagrindiniame programavimo konkurse, kurį informatikos fakulteto dekanas prof. dr. Eduardas Bareiša pavadino informacinių technologijų šerdimi. Šiame konkurse dalyvavo visos geriausios Lietuvos gimnazijos.

Lukšių Vinco Grybo gimnazijai atstovavo net 9 moksleiviai. Labai sėkmingai programavimo konkurse pasirodė Liudas Štrimaitis ir Saulius Kazokas. L.Štrimaitis užėmė antrąją vietą tik vos keliais taškais atsilikęs nuo Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos moksleivio Luko Dapkaus ir pateko į Lietuvos informatikos olimpiados finalą, kuris jau šį mėnesį vyks Mažeikiuose. S. Kazokas liko trečioje vietoje.
 
Pasak Lukšių Vinco Grybo gimnazijos informacinių technologijų mokytojo Antano Burkšaičio, kadangi S.Kazokas mokosi dar tik antroje gimnazijos  klasėje, jo pasirodymą reikėtų vertinti labai gerai. Mokytojas džiaugėsi ir Luko Biliutavičiaus rezultatais, kuris, būdamas tik aštuntokas, savo žiniomis pralenkė ne vieną abiturientą.

Dr. Juozo Petro Kazicko fondo administracijos direktorius Zenonas Bedalis visus prizininkus apdovanojo diplomais ir piniginėmis premijomis. Pasibaigus konkursams moksleivius su Kauno technologijos universitetu supažindino šio universiteto dėstytojai ir studentai. Buvo kalbama apie universiteto ateities planus, geriausius studentų darbus.

A.Burkšaičio teigimu, nors renginys buvo skirtas moksleiviams, tačiau neliko pamiršti ir mokytojai. Jie dalyvavo seminare, kuriame buvo aptariami aktualūs informacinių technologijų klausimai šiuolaikinėje mokykloje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.