Rajono mokyklose pažeidimų neišvengta

maisto_gamybaVykdant valstybinę visuomenės sveikatos saugos kontrolę, buvo tikrinamos Šakių rajono savivaldybės švietimo įstaigos, kuriose nors situacija ir pagerėjusi, bet pažeidimų rasta.

Marijampolės visuomenės sveikatos centras informavo, kad kontrolės tikslas – įvertinti bendrojo lavinimo mokyklų atitikimą Lietuvos higienos normoms, pažiūrėti, kaip ugdymo įstaigose organizuojamas mokinių maitinimas.

Lyginant su praėjusiais metais, higieninė būklė rajono ugdymo įstaigose yra pagerėjusi, tačiau buvo rasta ir pažeidimų: krosnimis šildoma Slavikų pagrindinė mokykla, atstumas nuo pirmo suolo iki lentos neatitinka higienos normos reikalavimų „Žiburio“ gimnazijoje, Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje, Kudirkos Naumiesčio gimnazijoje, Paluobių, Slavikų pagrindinėse mokyklose. Higienos normų neatitinka tai, jog Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje dėl patalpų stygiaus drabužinės įrengtos klasėse. Sporto salių neturi Žvirgždaičių, Siesartėnų mokyklos, Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinio ugdymo skyrius, Kudirkos Naumiesčio gimnazijos Panovių pradinio ugdymo skyrius su ikimokykline - priešmokykline mišria grupe. Mokiniai sportuoja lauke arba koridoriuose. Minimaliai pritaikytas mankštai patalpas turi įsirengę Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos Panovių pradinio ugdymo skyrius ir Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos Išdagų pradinio ugdymo skyrius. Prie esančių sporto salių neturi dušų Kidulių ir Slavikų pagrindinės mokyklos, o tualetų prie sporto salės neturi Kidulių pagrindinė mokykla. Chemijos kabinetuose, kuriuose vykdomi laboratoriniai darbai, šalto vandens čiaupai turi būti įrengti prie laboratorinių ir demonstravimo stalų, tačiau visose vidurinėse mokyklose ir gimnazijose, išskyrus Kriūkų vidurinę, Griškabūdžio gimnaziją, jie yra iškomplektuoti, tai neatitinka higienos normų reikalavimų.
 
Po rajono mokyklų patikrinimo konstatuota, kad bendrojo lavinimo mokyklose yra sudarytos sąlygos maitinimui organizuoti. Nė vienoje mokykloje nėra užkandžių ir gėrimų aparatų. Visose mokyklose savarankiškai sudaryti valgiaraščiai suderinti su Marijampolės visuomenės sveikatos centro Šakių skyriumi. Kontrolės metu maitinimo organizavimo pažeidimų nenustatyta.

Atliekant mokyklų periodinę kontrolę, administracinės teisės pažeidimų nenustatyta, o atliekant operatyviąją kontrolę surašyti du administracinės teisės pažeidimų protokolai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px