Šakių „Žiburio“ gimnazistės – regioninio konkurso laureatės

konkurso laureataiŠiais metais sukanka 150 metų nuo 1863 metų sukilimo, kuris paliko ryškų pėdsaką ir mūsų krašte. Labdaros ir paramos fondas „Sūduvos ateitis“ surengė jaunimui konkursą „1863 m. sukilimas. Suvalkija. Pradžia“, kurio nugalėtoja tapo Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivė Alma Baltrušaitytė.
 
Nuotr. Konkurso nugalėtoja A.Baltrušaitytė, trečios vietos laimėtoja G.Ruočkutė, Paramos ir labdaros fondo “Sūduvos ateitis” direktorė B.Kažemėkaitė, mokytoja A.Urbaitienė, viktorinos dalyvis A.Jakas.
 
1863 metų sukilimas prasidėjo vasario 2 dieną Marijampolės savivaldybės apylinkėse, ties Čystos Būdos kaimu, kai dalgiais ginkluotas valstiečių sukilėlių būrys susikovė su caro husarų eskadronais ir, deja, buvo nugalėtas.
 
Siekdamas skatinti jaunimo patriotiškumą ir pilietiškumą bei paminėti sukilimo dalyvių atminimą ir kuo plačiau paskleisti jaunimo tarpe jų pasiaukojimą, didvyriškumą bei šių įvykių reikšmę mūsų tautos laisvei ir šiandieniniam gyvenimui, labdaros ir paramos fondas „Sūduvos ateitis“ surengė konkursą  „1863 m. sukilimas. Suvalkija. Pradžia“.  Jį sudarė dvi dalys. Pirmoji dalis - piešinių konkursas, kuriame laureatais, be vienos kitos išimties, tapo daugiausiai Vilkaviškio rajono mokyklų moksleiviai. Antroji projekto dalis - istorijos viktorina I-IV klasių gimnazistams arba 9-12 klasių moksleiviams. Joje dalyvavo ir mūsų rajono bendrojo lavinimo mokyklų moksleiviai. Po testo raštu į antrąjį viktorinos turą buvo atrinkta 12 geriausiai sukilimo istoriją žinančių moksleivių ne tik iš Marijampolės Sūduvos, Rygiškių Jono, Marijonų, Kalvarijos  gimnazijų, bet ir iš Šakių „Žiburio“. Būtent šios gimnazijos moksleivė Alma Baltrušaitytė, savo žiniomis nustebinusi ne tik kitus moksleivius, bet ir komisiją bei mokytojus, tapo konkurso nugalėtoja. Antrąją vietą laimėjo nedaug nuo nugalėtojos atsilikęs Ernestas Moliušis iš Kalvarijos gimnazijos. Trečiąją vietą pasidalijo vienodą balų skaičių surinkę – kalvarijietis Ainis Šitkauskas ir šakietė Gabrielė Ruočkutė. Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleives konkursui ruošė mokytoja Asta Urbaitienė. Nors, kaip pripažino moksleiviai, klausimai buvo ne iš lengvųjų, tačiau prizai nugalėtojams – verti įdėto darbo ir pastangų. Europos Parlamento narė Laima Liucija Andrikienė nugalėtojai ir jos mokytojai dovanojo kelionę į Europos Parlamentą Briuselyje. Antrosios ir trečiosios vietų laimėtojams buvo įteiktos Labdaros ir paramos fondo „Sūduvos ateitis“ įsteigtos vertingos dovanos: planšetinis kompiuteris bei žaidimų konsolės. Visi viktorinos dalyviai buvo apdovanoti leidyklos „Tyto alba“  grožinės literatūros knygomis. Moksleivius ruošusiems mokytojams buvo įteikti labdaros ir paramos fondo „Sūduvos ateitis“ padėkos raštai.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.