„Rotary bibliotekos“ dovana jau ir Gelgaudiškio vidurinėje mokykloje

knygu spintaAsta GVILDIENĖ
 
Prieš porą savaičių Gelgaudiškio vidurinę mokyklą pasiekė gražiai išmarginta knygų  spinta pilnut pilnutėlė įvairiausių vaikiškų knygų. Tai viena iš dešimties šalies įstaigų – mokyklų, vaikų namų ir ligoninių, kuriai atiteko ši brangi Vilniaus Tarptautinio Rotary klubo, Vilniaus Tarptautinio Interact klubo su Sigutės Ach studija „Menų valtys“ dovana.
 
Nuotr. Gelgaudiškio vidurinės mokyklos pradinukai džiaugiasi netikėta „Rotary bibliotekos“ dovana.
 
Pasak Gelgaudiškio vidurinės mokyklos bibliotekos vedėjos Danutės Dvylaitienės, gauti tokią dovaną, kurią sudaro daugiau nei 60 naujų knygų, skirtų vaikams ir  paaugliams, niekas nesitikėjo. Mokyklų bibliotekų vedėjų ir Vilniaus ugdymo plėtros centro projektų vadovės Dainos Karlonaitės susitikime, kuris prieš Šv.Kalėdas vyko Šakių „Žiburio“ gimnazijoje, ji drąsiai išsakė visą tiesą apie mokyklų bibliotekų papildymą naujomis knygomis.

„Ne paslaptis, kad mokyklų bibliotekos yra vargšės, nes naujomis knygomis aprūpinamos labai retai. Tačiau nepaisant to, tai tokia įstaiga, kuri sulaukia daugiausiai pradinių klasių mokinių, penktokų ir šeštokų dėmesio, - kalbėjo D.Dvylaitienė. – Šiandien vaikams duodami visas naujoves nuo kompiuterių iki išmaniųjų telefonų, jiems į rankas brukame senas knygas. Sutinku, jos buvo įdomios tėvams ir seneliams, tačiau visai neatitinka mūsų dienų vaikų poreikių. Ar įdomi mokiniams biblioteka su pasenusiomis, nutrintomis knygomis? Visiškai neįdomi. Todėl ją būtina nuolat atnaujinti naujomis, populiariomis knygomis.“ Gelgaudiškio mokyklos bibliotekininkė pastebėjo, kad vyresniųjų klasių mokiniai skaito mažiau. Dažniausiai priverstinai ir tai tik programinę lietuvių literatūrą.

„Rotary biblioteka“ – tai Vilniaus Tarptautinio Rotary klubo inicijuotas projektas, įtraukęs daug dalyvių, kuriuos vienija noras dalytis skaitymo ir pažinimo džiaugsmu. Klubo užsakymu Vilniaus kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų reabilitacinio profesinio mokymo centro moksleiviai pagamino dešimt medinių knygų spintų – bibliotekų. Klubo nariai - rotariečiai, vadovaujami menininkės Sigutės Ach, savo rankomis nudažė ir ištapė šias knygų spintas  bei nupirko 1 tūkst. 200 naujų vaikų literatūros knygų. Vilniaus Tarptautinio Interact klubo nariai – Vilniaus gimnazijų moksleiviai – savo mokyklose organizavo akcijas ir papildė šią biblioteką jų vaikystės knygomis.

Penkios knygų spintos pasiekė Vilniaus 2 - uosius vaikų namus, VU vaikų ligoninės Santariškių klinikos Vaikų Onkohematologijos ir  Chirurgijos centrus, J.Matulaičio vaikų dienos centrą Vilniuje ir Vaikų ir paauglių socialinį centrą Nemenčinėje. Kitos penkios – skirtos mokykloms: Skuodo Bartuvos progimnazijai, Lazdijų Motiejaus Gustaičio ir Alytaus Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijoms bei Švenčionių ir Gelgaudiškio vidurinėms mokykloms.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px