Tarnybinių atlyginimų priedai priklauso pagal įstatymą

grigaitieneAsta GVILDIENĖ

Rajono savivaldybės tarybos posėdžio darbotvarkėje atsiradus klausimui apie švietimo įstaigų vadovų tarnybinių atlyginimų priedų nustatymą, šakiečiai susidomėjo, iš kokių pinigų jie bus mokami.  Juo labiau, kad dar praėjusių metų pabaigoje savivaldybė aimanavo, kad švietimiečiai gali likti be gruodžio mėnesio algų. Tačiau mokytojai neliko nuskriausti – pinigus gavo, o tarnybiniai priedai, išsiaiškinome, mokami ne iš savivaldybės biudžeto lėšų.

Nuotr. E.Grigaitienė informavo, kad tarnybinių atlyginimų priedai švietimo įstaigų vadovams mokami ne iš biudžeto, o iš mokinio krepšelio lėšų.

Nustatomi kiekvienais metais
Pasak rajono savivaldybės Biudžeto ir turto skyriaus vedėjos Egidijos Grigaitienės, tarnybinių atlyginimų priedai švietimo įstaigų vadovams nustatomi kiekvienų metų pradžioje. Jie mokami ne iš biudžeto, o iš mokinio krepšelio lėšų, vadovaujantis švietimo ir mokslo ministro 2011 metų liepos 18 dienos įsakymu Nr. V-1315.  „Tarnybinių priedų dydis priklauso nuo galimybės tuos priedus mokėti. Žiūrima, kiek įstaiga turi lėšų. O mokinio krepšelio lėšos priklauso nuo švietimo įstaigoje besimokančių vaikų skaičiaus, - teigė ji. – Aišku, yra ribos nuo tiek iki tiek. Kai patvirtinami biudžetai, tada jau aišku, kiek galima mokėti. Jei vaikų daug ir klasės tinkamai sukomplektuotos, galima skirti ir maksimalius priedus. Tačiau rekomenduojama imti vidurkį pagal bendrą mokinių skaičių.“

Priedas ne už papildomą darbą

Rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus ekonomistė Leontina Pauliukevičienė informavo, kad konkretų tarnybinių atlyginimų dydį švietimo įstaigų  vadovams nustato savivaldybės taryba. „Šiemet jų tvirtinimui pateikti ne maksimaliausi, bet ir ne mažiausi švietimo įstaigų vadovų tarnybinių atlyginimų  priedai, - kalbėjo ekonomistė. – Pavyzdžiui, jei pagal įstatymą gimnazijų, specialiųjų mokyklų, pedagoginės psichologinės tarnybos vadovams jie nustatyti nuo 5 iki 20 proc. tarnybinio atlyginimo dydžio, tai šiemet rajone numatyta skirti 15 proc. - taigi šiek tiek daugiau nei vidurkį. Vadovams, įgijusiems mokslo laipsnį arba pedagoginį (mokslo) vardą, savininko teises ir pareigas įgyvendinanti institucija ar jos įgaliotas asmuo gali nustatyti 1 bazinės mėnesinės algos dydžio tarnybinio atlyginimo priedą.“ Skirtumas tik tas, kad visi, kam skiriami priedai, juos gauna už kokį nors papildomą darbą ar kito darbuotojo pavadavimą, tai tarnybiniai atlyginimų priedai tiesiog priklauso pagal įstatymą.“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.