Į pasalą pateko cigaretes gabenę kontrabandininkai

Prie sienos su Rusija pasalą surengę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė per Šešupę perkeltą cigarečių krovinį ir tris su šia kontrabanda susijusius Šakių rajono gyventojus. Sulaikytas ir kontrabandininkų automobilis, ant kurio buvo kitos mašinos numeriai.
 
Birželio 30 -osios ankstyvą rytą Pagėgių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai surengė pasalą prie sienos su Rusija, Šakių rajono Svaiginių kaimo ribose. Jiems talkino Specialiosios paskirties ir Rociškių užkardų pasieniečiai. Nors tvyrojo didelis rūkas, pareigūnai stebėjo įtartinų asmenų judėjimą abiejuose Šešupės, kurios viduriu eina Lietuvos ir Rusijos siena, krantuose. Buvo matomi asmenys, kurie, bendraudami radijo ryšiu, organizavo ryšulių perkėlimą upe į Lietuvą. Kai krovinys buvo sukrautas į pakrantėje buvusį automobilį „Volkswagen Golf“, mašina pajudėjo į Lietuvos gilumą. Pasaloje laukę pasieniečiai automobilį ir juo važiavusius du Šakių rajono gyventojus sulaikė, vienas iš  jų - nepilnametis. Automobiliu  „Volkswagen Golf“ buvo gabenami 4 tūkst. pakelių cigarečių „NL“ be banderolių. Pasieniečiai vėliau išsiaiškino, kad ant automobilio pritvirtintas valstybinis numeris priklauso kitai transporto priemonei. Netrukus už 1,5 km nuo šio įvykio vietos, Bosų kaimo ribose esančiame miške, Rociškių užkardos kinologas su tarnybine vokiečių avigane Luna sulaikė dar vieną Šakių rajono gyventoją, neturėjusį privalomų asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. Jam už tokį Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą vėliau buvo skirta 75 litų bauda. Manoma, kad šis vyras gabenant kontrabandą atliko žvalgo funkciją: stebėjo pasieniečių judėjimą bei apie tai informuodavo savo „kolegas“.

 Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Pagėgių rinktinėje pirmiems dviem sulaikytiesiems pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Be to, jiems dėl kontrabandos pasieniečiai dar pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų. Kadangi Šakių rajono gyventojas vairavo automobilį su ne tai transporto priemonei išduotais valstybiniais numeriais, jam pradėta dar viena administracinė byla. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 800 iki 1200 litų arba teisės vairuoti atėmimas nuo 6 iki 12 mėnesių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.