Kontrabanda plukdyta per Šešupę

kontrabanda2Prie sienos su Rusija Šilgalių užkardos pareigūnai sulaikė du Vilkaviškio rajono gyventojus, per Šešupės upę virve iš Rusijos atsitempusius kontrabandinių rūkalų krovinį.
 
 Birželio 23-osios naktį VSAT Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardos pasieniečiai Slavikų kaimo ribose pastebėjo du įtartinus asmenis. Valstybės siena su Rusija čia eina Šešupės viduriu. Dar  kelis asmenis pasieniečiai pamatė ir kitame krante. Lietuvos pusėje buvę vyrai, kaip vėliau paaiškėjo, iš Rusijos upe atsitempė prie virvės pririštą rūkalų krovinį.

VSAT pareigūnai, iš tarnybinio ginklo iššovę 2 įspėjamuosius šūvius į orą, pažeidėjus sulaikė apie 300 metrų nuo sienos. Paaiškėjo, kad tai yra 25-erių ir 27-erių Vilkaviškio rajono gyventojai. Jie per Šešupę atsiplukdė 4 tūkst. pakelių cigarečių „Viceroy Red“ ir „Viceroy Blue“ su Rusijos banderolėmis. Dėl kontrabandos Šilgalių užkardos pareigūnai sulaikytiesiems pradėjo administracinių bylų teisenas. Abi bylas nagrinės Šakių rajono apylinkės teismas. Kontrabandininkams gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų. Vilkaviškio rajono gyventojas pasienio ruože buvo be privalomo čia turėti asmens tapatybę patvirtinančio dokumento. Už tokį Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą jam bus skirtas įspėjimas arba bauda nuo 150 iki 300 litų. Po apklausos abu vyrus pasieniečiai paleido. Sulaikytos cigaretės laikinai saugomos Šilgalių užkardoje.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.