Seniūnija iškabos nuimti nespėjo

stulpasVasario 1 d. Šakių miesto centre Kudirkos gatvėje įvykusią nelaimę galima pavadinti visų laime.

Nuotr. Vėjo ištampytą reklaminę iškabą kliudžiusi sunkiasvorė mašina nuvertė žemyn ir ją laikiusį lyną, ir metalinį atramos stulpą.

Apie 8 val. ryto tarp centrinio miesto gėlyno esančio pastato ir senosios vaistinės pastatų esantį reklaminį tentą užkabino pro šalį važiavusi sunkiasvorė mašina.

UAB „Maxima“ aptarnaujančios mašinos vairuotojas net nesuvokė, kad jis važiuodamas pro šalį kažką kliudė, todėl nepastebėjo, kai jo pavilkta reklaminė iškaba krito žemyn, nusivilkdama ir jį laikiusį lyną bei atraminį stulpą. Anot aplinkui buvusių įvykių liudininkų, nelaimė baigėsi sėkmingai, nes žmonių arti tuo metu griūvančio stulpo ir krentančio lyno nebuvo ir niekas nenukentėjo. Įvykio metu nukentėjo tik vienas netoliese stovėjęs automobilis, kuriam krentantis lynas sudaužė priekinį stiklą.
 
Kaip šį įvykį komentavę liudininkai sakė „Draugo“ laikraščiui, ši reklaminė iškaba jau seniai kėlė grėsmę žmonių gyvybei, mat tarp pastatų nuolat susidarydavo smarkūs vėjo gūsiai ir buvo tik laiko klausimas, kada šioje vietoje kas nors kliudys ir nuvers ištampytą reklaminį stendą. Žmonių prognozės išsipildė. Anot seniūno pavaduotojo Alvydo Balaševičiaus, tą nelemtą rytą seniūnijos darbuotojai pirmiausia turėjo nuimti ištampytą reklaminę iškabą, kad jos neužkabintų koks pro šalį važiuojantis didesnis sunkiasvoris vilkikas. Tačiau vos atvykę nuimti reklamos iškabos (gal dešimt minučių po aštuonių), suprato, kad atvyko per vėlai – tiek stulpas, tiek iškaba gulėjo nukritę ant žemės, o policijos pareigūnai jau aiškinosi įvykio aplinkybes. Pasak seniūno pavaduotojo, šioje situacijoje niekas nėra kaltas, nes reklaminę iškabą per praėjusią vėjuotą savaitę ištampė smarkus vėjas, todėl nei vairuotojo, nei dar ko nors kaltinti negalima. Tačiau automobilio savininkei dėl šio įvykio patirtus nuostolius teks atlyginti iškabos savininkui – seniūnijai.

Seniūnijos darbuotojai, anot A. Balaševičiaus, svarsto galimybę reklaminį stendą ateityje kabinti miesto centre kitoje, saugesnėje vietoje arba tvirtinti jį kitokiu būdu, nes šis atvejis buvo tik įrodymas, kaip greitai gali įvykti nelaimė ir kaltinti po to ką nors būtų jau per vėlu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.