Sukčiavimo būdu ėmė greituosius kreditus

Vasario 24 dieną Šakių rajono apylinkės teisme pagrindinį išsilavinimą turintis, nedirbantis, vieną kartą teistas Kidulių seniūnijos Kaimelio gyventojas G. S. (33 m.) išgirdo nuosprendį už tai, kad pasinaudojęs svetimais asmens duomenimis ėmė greituosius kreditus.

2015 m. kovo mėnesį kaltinamasis G. S. susipažino su nukentėjusiu G. T. Kiduliuose, o kovo 20 d. susitiko Šakių mieste. Čia G. S. sutiktam G. T. paaiškino, jog jam reikalinga kito žmogaus sąskaita, į kurią jis galėtų pervesti pinigus, nes jo paties asmeninė sąskaita yra areštuota. Kaltinamasis G. S. įkalbėjo G. T. atidaryti „Swedbank“ klientų aptarnavimo padalinyje Šakiuose sąskaitą ir sudaryti elektroninės bankininkystės paslaugų teikimo sutartį. G. S. sutiktą pažįstamą G. T. nuvežė į banko filialą, kur šis atidarė sąskaitą ir sudarė elektroninės bankininkystės teikimo sutartį, o visus dokumentus, susijusius su sutartimi, perdavė kaltinamajam G. S. Pasak nukentėjusio G. T., jis sutiko taip padaryti, nes nieko neįtarė. Daugiau savo naujojo draugo nematė.
 
G. S. grįžo į Kidulius ir nuvyko pas pažįstamą A. K., kuris darbavosi garaže. Kaltinamasis G. S. paprašė A. K., kad šis pervestų tris eurus į kažkokią sąskaitą. G. S. paaiškino, kad pylėsi degalų degalinėje ir liko skoloje vienam asmeniui tris eurus. A. K. pervedė tris eurus, daugiau nieko nesidomėdamas. Nuteistajam G. S. tų trijų eurų reikėjo, kad galėtų pildyti paraiškas kreditui gauti.

Kaltinamasis G. S. išmaniuoju telefonu prisijungė prie banko ir pradėjo pildyti paraiškas į kredito bendroves. Per kelias dienas jis atliko 25 neteisėtas operacijas. Iš G. T. sąskaitos pervesdavo 0.01 euro mokestį, reikalingą registracijai vykdyti.

Į kredito užklausą atsakė UAB „MCB Finance“, iš kurios buvo paimta 200 eurų paskola, ji buvo pervesta į T. P. banko sąskaitą, pinigai buvo išgryninti per trečiąjį asmenį A. U. Iš kur gauti pinigai, A. U. teisme sakė nežinojęs.

Po keleto dienų G. S. dar užpildė vieną paraišką kreditui gauti ir UAB „4finance“ jam suteikė 300 eurų paskolą. Vėliau suteikė dar 500 ir papildomai dar 250 eurų. Pinigai buvo išgryninti Lentvaryje.

G. S. dar ne kartą bandė jungtis prie sąskaitos ir pildė paraiškas įvairioms kredito bendrovėms, tačiau kreditai nebuvo suteikti.

Nukentėjęs G. T. 2015 balandžio 14 gavo iš UAB „4 finance” laišką, kad kovo 23 d. yra sudarytos paskolų sutartys jo vardu, taip pat nuvykęs į banko skyrių sužinojo, kad nuo kovo 20 iki kovo 23 dienos buvo sudaryta ir daugiau sutarčių.

Kaltinamasis G. S. pripažįsta padaręs jam inkriminuotas nusikalstamas veikas, civilinius ieškinius taip pat visiškai pripažįsta, bet, kaip teigė teisme, juos atlygins, kai tam bus galimybių.

Lengvinančia aplinkybe teismas pripažino tai, kad kaltinamasis prisipažino padaręs nusikaltimą, nuoširdžiai gailisi, atsakomybę sunkinančių aplinkybių teismas nenustatė.
Šakių rajono apylinkės teismas G. S. pripažino kaltu ir skyrė galutinę bausmę – laisvės atėmimą dviem metams ir šešiems mėnesiams, bausmę atliekant pataisos namuose.

Jis taip pat turės atlyginti UAB „4finance” 1130, 68 eurų ieškinį, UAB „MCB Finance“ (UAB „IPF Digital Lietuva“ ) – 404, 95 eurų ieškinį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.