Šakiečius mokė eismo kultūros

saugus kelyjePraėjusį šeštadienį Šakiuose, Bažnyčios gatvėje, vyko saugaus eismo kultūrą skatinantis renginys „Būk saugus kelyje“.

Nuotr. Automobilio virtimą ir saugos diržų privalumus dalyviai išbandė specialiuose įrenginiuose.

Apie vidudienį čia rikiavosi policijos, gaisrinės automobiliai. Šakių policijos komisariato pareigūnai demonstravo specialiąsias priemones: nepaklusniems vairuotojams gaudyti skirtą „ežį“, alkotesterį bei automobilių stiklų skaidrumo prietaisą.
 
Saugos diržų naudojimas yra efektyviausia priemonė, sauganti nuo sužalojimų ir mirties avarijos atveju. VĮ „Automagistralė“ (Vievis) kartu su Lietuvos automobilių kelių direkcija pristatė techniką, kuri padėjo imituoti apsivertimą. Renginio dalyviai galėjo įsitikinti saugos diržų efektingumu. Tiesa, ne kiekvienas išdrįso sėsti į besivartančią mašiną, kiti atsitrenkimą į kliūtį važiuojant 30 km per valandą greičiu galėjo pajusti specialiu prietaisu.

Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai demonstravo, kaip autoįvykio metu išlaisvinamas prispaustas automobilio keleivis. Pirmiausia ugniagesiai specialiu prietaisu išdaužė automobilio langus, po to hidrauliniu plėstuvu ir žirklėmis atkirpo priekines automobilio dalies skardas, duris, vėliau specialiomis replėmis nupjovė automobilio stogą laikančias konstrukcijas.

Šventėje netrūko veiklos vaikams ir jaunimui. Jie galėjo pasitikrinti kelių eismo žinias Šakių policijos komisariato pareigūnių organizuotoje viktorinoje – loterijoje. Teisingai į klausimus atsakę dalyviai buvo apdovanoti prevencinėmis priemonėmis: lankstinukais, atmintinėm ir atšvaitais.

Didelio vaikų susidomėjimo sulaukė piešinių konkursas „Saugok mane kelyje“. Vaikai iš įvairių rajono kampelių piešė ir pristatė piešinius dar iki renginio. Tad šeštadienį buvo paskelbti ir apdovanoti nugalėtojai: pirmą vietą laimėjo Goda Majauskaitė, antrą – Vytė Jomantaitė, trečią – Kamilė Mačiulytė.

Slalomo varžybose dalyvauti panoro tik vaikinai. Jie demonstravo automobilio valdymo techniką ir sugebėjimus kuo greičiau įveikti trasą pagal nurodytą schemą. Apie dešimt dalyvių turėjo apvažiuoti kliūtis, įsiparkuoti tarp dviejų automobilių. Taures laimėjo šakiečiai Gytis Baltrušaitis, Tadas Viliūšis ir Haroldas Šiuika.

Ekstremalus išbandymas laukė važiavusių su girtumo akiniais, kuriuos renginiui davė savivaldybės visuomenės sveikatos biuras. Važiavusieji teigė, kad tokie akiniais apsunkina net elementariausių veiksmų atlikimą. Pasak sveikatos biuro specialistų, akiniai neatspindi konkrečios alkoholio koncentracijos kraujyje, tačiau sukeliamas vidutinio girtumo pojūtis. Šį išbandymą vairuotojai atliko kartu su instruktoriumi.

Renginyje dalyvavo ir policijos bičiulis Amsis, kuris fotografams kartu su vaikais mielai pozavo. Girėnų bendruomenė vaišino gardžia agurkiene.

Renginio sumanytoja, bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė apgailestavo, kad renginys nesulaukė didelio visuomenės susidomėjimo, nors ir buvo įdėta daug pastangų, lėšų. Pareigūnė dėkojo renginio organizatoriams ir partneriams: Šakių policijos komisariatui, Šakių priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai, VĮ „Marijampolės regiono keliai“, Lietuvos automobilių kelių direkcijai, Jono Klimo vairavimo mokyklai, Šakių automobilių sporto klubui, Šakių atviram jaunimo centrui, savivaldybės visuomenės sveikatos biurui, Girėnų bendruomenei.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.