Paminėjo Keliaujančių ir vairuotojų dieną

akcija policija
Nuotr. Vairuotojai skubėjo rodyti dokumentus, o pareigūnai jiems dalino lankstinukus saugaus eismo tema bei atšvaitus.

Policijos bendruomenė kvietė neabejingus savo ir kitų saugumui kelyje paminėti paskutinį rugsėjo sekmadienį minimą Keliaujančių ir vairuotojų dieną bei organizavo akciją.
 
Ta proga bažnyčiose buvo aukojamos šv. Mišios už keliuose žuvusius ir sužeistuosius, šventinami gyventojų automobiliai. O rugsėjo 26-osios popietę Girėnų bendruomenės nariai kartu su Šakių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus pareigūnais ir VĮ „Marijampolės regiono keliai“ eismo saugumo vyr. specialistu Egidijumi Lovkiu Girėnų kaimo ribose stabdė pravažiuojančius automobilius, sveikino jų vairuotojus. Vairuotojams buvo dalinami lankstinukai saugaus eismo tema bei atšvaitai.

„Sustabdyti policijos pareigūnų, didžioji dauguma vairuotojų skubėjo rodyti dokumentus, tačiau, išgirdę sustabdymo priežastį ir sveikinimus, nusišypsodavo, dėkojo ir žadėjo kelyje būti atidesni“, – teigė akciją vykdę dalyviai.

Deja, policijos pareigūnų pateikti duomenys nedžiugina: iki rugsėjo 1-osios mūsų rajone įvyko 100 eismo įvykių, iš jų devyni sukelti neblaivių asmenų. Vienas pėstysis žuvo, 16 sužeistų. Nustatyti 1773 Kelių eismo taisyklių pažeidėjai, iš jų 89 – neblaivūs. Ypač atkreiptinas dėmesys į pėsčiuosius (266 pažeidėjai) ir dviratininkus (276 pažeidėjai).

Policijos pareigūnai nuolat primena, kad turime būti atsargūs, atidūs, saugoti save ir kitus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.