Smurtautojas neteko laisvės

Kudirkos Naumiesčio seniūnijos 42-ejų metų gyventojas smurtavo prieš savo sutuoktinę, už tai neteko laisvės.

Šių metų sausio 6 d. vakare teistas bedarbis J. M. kartu su žmona R. M. pas kaimyną gėrė alkoholį. Grįžę namo susipyko, dėl ko, kaltinamasis teisme sakė nepamena, galbūt dėl jo nepatenkinto reikalavimo pasimylėti. Staiga vyras smogė delnu vieną kartą žmonai į veidą, tikslių aplinkybių nepamena dėl girtumo. Teisme pripažino, kad sudavė ir kumščiu žmonai į veidą ne mažiau trijų kartų. Teismui sakė, kad gailisi taip pasielgęs, žadėjo užsikoduoti nuo alkoholizmo. Jo manymu, jei ne girtumas, tai nebūtų nusikaltęs. Teisme taip pat prisipažino, kad ir ankstesnius nusikaltimus padarė būdamas girtas.
 
Nukentėjusioji R. M. teisme patvirtino, kad minėtą vakarą abu su vyru šventė kaimynės gimtadienį. Anot nukentėjusiosios, grįžo namo abu jau gerai apgirtę ir atsigulė miegoti. Tuomet vyras prašė lytinių santykių, bet ji atsisakė. Tada vyras ir paleido kumščius į darbą – sudavė kažkiek smūgių kumščiu į veidą ir paėmęs už plaukų veidu trenkė į sieną. Teisme moteris pasakojo, kad smurtas kartojasi jau ne pirmą kartą ir ji po įvykio labai bijo, todėl prašė iškelti kaltinamąjį iš namų, bet vėliau patikino, kad yra susitaikę, jis atsiprašė, ji atleido. Dar pridūrė, kad nenorėtų, kad vyras būtų pasodintas už grotų, nukentėjusiais žodžiais, – „namuose reikia vyro“. Be to, jaučia ir savo kaltę – kam kartu su juo gėrė. Abiem sutuoktiniams buvo nustatytas girtumas (vyrui – 2,14 prom., nukentėjusiajai – 1,91 prom. girtumas). Medikai diagnozavo, kad nukentėjusiajai sulaužyta nosis bei padaryti daugybiniai galvos sumušimai.

Vasario 3 d. nuosprendžiu Šakių rajono apylinkės teismas J. M. pripažino kaltu padarius nusikalstamą veiką ir skyrė jam galutinę vienerių metų laisvės atėmimo bausmę.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px