Pratybos – Rociškių užkardos ruože

Pirmadienį trylika Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakulteto Teisės ir valstybės sienos apsaugos studijų programos antro kurso studentų atvyko į Rociškių (Sudargo sen.) užkardą dalyvauti pratybose. Studentus atlydėjo minėtos katedros vedėja Danguolė Seniutienė, dėstytojai Vladimiras Andrejevas ir Rolandas Nagrockas.

Beje, Rociškių užkardoje sėkmingai dirba septyni pareigūnai, kurie įvairiu laikotarpiu yra baigę Viešojo saugumo fakulteto Teisės ir valstybės sienos apsaugos studijų programą. Tarp jų ir Linas Ubartas, padėjęs organizuoti pratybas ir jose dalyvavęs. Iš anksto parengtas pratybų planas buvo suderintas su Pagėgių rinktinės ir užkardos vadovais.
 
Pratybų tikslas buvo išmokyti būsimuosius VSAT pareigūnus orientuotis įvairiose situacijose ir priimti teisingus sprendimus, taip pat supažindinti studentus su Rociškių užkardos Ramoniškių (Sudargo sen.) pasienio kontrolės punkto tipinėmis užduotimis, pasienio sargybų ginkluote ir ekipuote, tarnybinėmis priemonėmis, valstybės sienos apsaugos objektais ir įrenginiais, naudojamomis informacinėmis sistemomis ir kt.

Užkardos pratybų salėje pasieniečiai supažindino studentus su operatyvine padėtimi užkardos veikimo teritorijoje ir instruktavo apie pratybų eigą bei tvarką. Vėliau studentai buvo suskirstyti į šešis pogrupius.

Studentams teko vykdyti sargybų (užkardos pamainos vyresnysis, užkardos budėtojas, pasienio tikrinimo postas, mobilusis ir pėsčiasis patrulis) funkcijas. Pratybos prasidėjo 8 val. ir vyko iki 15 val.

Studentai pratybose dalyvavo labai aktyviai. Jie rinko, analizavo ir sistemino informaciją, gautą praktinių užduočių atlikimo metu. Per pratybas būsimieji pasieniečiai turėjo galimybę pritaikyti gautas teorines žinias praktikoje, išbandyti save ir suprasti, ar pasirinko tinkamą studijų programą.

Pasibaigus pratyboms užkardos patalpose buvo aptarti pratybų rezultatai. Dėstytojo V. Andrejevo nuomone, tokios pratybos duoda didelės naudos ne tik studentams, bet ir dėstytojams. Planuojama ir ateityje rengti panašias priemones.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.