Girtas prie motorolerio vairo

Vienas Plokščių sen. gyventojas, būdamas neblaivus, neturėdamas teisės vairuoti transporto priemonės, sėdo prie motorolerio, kuris buvo dar ir be jokių dokumentų, vairo. Vyriškis neteko ne tik motorolerio, bet ir galimybės dvejus metus įsigyti vairuotojo pažymėjimą.
 
48-erių rajono gyventojas, niekur nedirbantis R. B. teisme pasakojo, kad iš vieno piliečio už 50 eurų nusipirko mopedą „QINGQI RS450“. Pasirodo, ši transporto priemonė buvo neregistruota, be techninės apžiūros, vyriškiai net pirkimo-pardavimo sutarties nesurašė.

Gegužės 1 d. vyriškiai vėl susitiko ir nusprendė išgerti. R. B. teisme aiškino, kad vakare, pritrūkus alkoholio, jis su mopedu važiavo į kitą kaimą nusipirkti alkoholinių gėrimų. Policijos pareigūnai čia ir pamatė motorolerį, kurio vairuotojas iš pažiūros atrodė neblaivus, jiems artėjant šis sustojo šalikelėje. Motoroleris buvo be valstybinių numerių ženklo, pareigūnai jo vairuotojui R. B. alkotesteriu nustatė 1.63 prom. girtumą. Vėliau jo kraujyje buvo nustatyta 1,64 prom. alkoholio.

Motorolerio pardavėjas teismui pasakojo, kad transporto priemonę jis nusipirko prieš maždaug pusantrų metų pagal skelbimą internete. Pripažino, kad motoroleris nebuvo registruotas ir be valstybinių numerių. Anot jo, visus tuos metus mopedas buvo pas jį ūkiniame pastate nenaudojamas. Susitikęs kaltinamąjį R. B. pasakė, kad ketina parduoti mopedą, kuris jam nereikalingas. Vyriškiai sutarė ir maždaug savaitė iki įvykio R. B. sumokėjo pinigus ir išsivarė mopedą.

Teisme motorolerį pardavęs vyriškis aiškinosi, kad gegužės 1 d. su R. B. vartojo alkoholį, vėliau išėjo namo, o R. B. liko savo namuose. Anot liudytojo, tik kitą dieną jis sužinojo, kad vakarykštis jo sugėrovas buvo sulaikytas girtas vairuojantis mopedą.
Kaltinamasis R. B. gailėjosi dėl to, kad vairavo transporto priemonę būdamas neblaivus.

Teismas pripažino R. B. padarius nusikaltimą ir nuteisė 45 parų arešto, bausmę sumažinus trečdaliu, jam paskirta 30 parų arešto. Vyriškiui taip pat uždrausta naudotis teise vairuoti transporto priemonę dvejus metus. Konfiskuotas ir jam priklausantis motoroleris „QINGQI RS450“. Be to, R. B. dar turės padengti 232 eurus išlaidų už motorolerio nuvežimą ir saugojimą aikštelėje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.