Iš apvirtosio automobilio ištrauktos dvi nukentėjusios

avarija keturnaujiena
Nuotr. Į pakelės medį atsitrenkęs automobilis vertėsi ant stogo, iš jo ugniagesiams gelbėtojams teko vaduoti dvi sužeistas moteris.

Penktadienio vakarą šiek tiek po 19 val. Bendruoju pagalbos centro telefonu buvo pranešta, kad kelyje Šakiai–Kudirkos Naumiestis ties Keturnaujienos kaimu apvirto lengvasis automobilis „Volkswagen Golf“, o viduje yra dvi prispaustos moterys.
 
Kaip teigia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus specialistai, moterys iš automobilio negalėjo išlipti dėl „Volkswagen Golf“ deformacijų ir patirtų sužalojimų. Vaduojant automobilio prispaustas moteris, ugniagesiams gelbėtojams hidraulinės įrangos neprireikė, užteko tik laužtuvo. Iš apvirtusio automobilio buvo išlaisvintos Lukšių sen. Plynių kaimo gyventojos – mama (gim. 1978 m.) ir dukra (gim. 1996 m.), kuri ir vairavo transporto priemonę. Iš sumaitoto automobilio ištrauktoms moterims buvo uždėti kaklo įtvarai, jos buvo perduotos atvykusių dviejų greitosios medicinos pagalbos ekipažų žinion. Vairuotoja buvo blaivi. Kaip teigia įvykio vietoje buvęs liudininkas, „Volkswagen Golf“ nuvažiavo nuo kelio, trenkėsi į medžius ir vertėsi. Nuotraukoje matyti, kad automobilis šalikelėje guli apvirtęs ant stogo. Avarijos metu mašinos viršus buvo visiškai suknežintas. Eismo įvykio metu buvo sužalota automobilio keleivė, kuriai Šakių ligoninėje diagnozuotas galvos smegenų sukrėtimas, dešinio stipinkaulio lūžis, įtariamas apatinio žandikaulio lūžis. Taip pat eismo įvykio metu sužalota automobilio vairuotoja – jai medikai nustatė galvos smegenų sukrėtimą, galvos žaizdą ir raktikaulio lūžį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.