Patėvis smurtavo prieš nepilnametį

Vienas rajono gyventojas, sugriebęs nepilnametį už rankos, vilko jį grindimis, o šis galva trenkėsi į fotelį ir buvo sužalotas. Smurtautojas neišvengė areštinės.

Gegužės 31 d. Gelgaudiškyje gyvenantis M. M. išėjęs iš darbo su bendradarbiais gėrė alų. Kad grįžęs namo konfliktavo su sugyventine, teismui teigė neprisimena. Tik per miglą prisimena, kad jis sugyventinės sūnų pamatęs sėdintį ant sofos ir žaidžiantį kompiuteriu, nors, anot M. M., jam tai buvo uždrausta, tad už rankos ar už kojos patraukė nuo lovos žemyn. Ar jis nukrito nuo lovos, ar ne, teisme sakė neprisimenąs. Atsimena tik, kai į namus atvažiavo policijos pareigūnai ir jį išsivežė į areštinę.
 
M. M. mano, kad būdamas girtas ir piktas galėjo sugyventinės sūnų bandyti paauklėti. Taip pat tvirtino, kad dėl to, kas įvyko, jis nuoširdžiai gailisi. Pripažino, kad tai antras kartas, kai tarp jo ir sugyventinės vaikų kyla konfliktas. Prieš dvejus metus buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kai jis pakėlė ranką prieš sugyventinės dukrą, tačiau tada jie susitaikė.

Sugyventinė apie to vakaro įvykius pasakojo kiek kitaip: M. M., įbėgęs į kambarį ir atėmęs iš jos sūnaus sausus pusryčius, juos numetė ant žemės. Juodu apsižodžiavo. Tuomet M. M. pradėjo ginčytis su ja, išvijo iš namų, o pats liko namuose su jos sūnumi. Būdama pas kaimynę ji išgirdo sūnaus verksmą ir šauksmus. Parbėgusi ir radusi užrakintas duris, tuoj pat paskambino bendruoju pagalbos telefonu. Tuomet M. M. atsirakino namų duris ir už rankos išstūmė jos nepilnametį sūnų į lauką. Tuomet ji ir pamačiusi, kad sūnui iš galvos kraujuoja. Šakių ligoninėje nukentėjusiam buvo diagnozuotas galvos nubrozdinimas.

Nukentėjęs nepilnametis pasakojo, kad su patėviu sutardavo blogai, nes šis daug gerdavo alaus, o minėtas konfliktas kilo dėl ne vietoje padėtų kopėčių. Jis tvirtino, kad nuo patėvio yra anksčiau gavęs per užpakalį odiniu diržu, prisipažino, kad tuomet buvo kažką pats padaręs. Dar sakė, kad patėvis taip elgiasi tik būdamas išgėręs.

Teismas M. M. pripažino kaltu padarius nusikaltimą ir skyrė 30 parų arešto, bausmę sumažinus vienu trečdaliu, paskirta galutinė bausmė – 20 parų arešto.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.