Dėl išpaišytų Seimo narės durų pradėtas ikiteisminis tyrimas

Po rugpjūčio 2 d. Šakių savivaldybėje įvykusio incidento, kai buvo išpaišytos Seimo narės konservatorės Irenos Haase priimamojo kabineto durys, Kauno apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Seimo narės kabineto durys buvo išteptos juodos spalvos purškiamais dažais, nupieštas piešinys, panašus į kryžių. Kaip sakė Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius, kol kas įtariamųjų nenustatyta. Anot viršininko, savivaldybės pastato išoriniai (vidiniai) įėjimai stebimi vaizdo kameromis, tačiau pačiame savivaldybės pastate kamerų, kurios fiksuotų vaizdą prie Seimo narės durų, nėra.
 
Kalbėdamas apie kamerų būklę ir funkcionalumą, policijos komisariato viršininkas patikino, kad savivaldybėje esančios kameros veikia. Taip pat veikia ir mieste prieš porą metų sumontuotos skirtingose teritorijose esančios vaizdo stebėjimo kameros, kurių užfiksuota medžiaga, anot A. Kvederevičiaus, pareigūnai naudojasi kas savaitę ir tai jiems padeda greičiau nustatyti įvairiausius pažeidėjus. Kalbėdamas apie incidentą dėl Seimo narės durų, komisariato viršininkas sako, kad čia pareigūnams greičiau išsiaiškinti pažeidėjus padėtų asmenys, kurie tą dieną kažką matė ar turi kokios vertingos su šiuo incidentu susijusios informacijos.

Kaip skelbiama savivaldybės interneto svetainėje publikuojamame vaizdo stebėjimo kamerų ir vaizdo įrašų tvarkos apraše, šiuo metu savivaldybės administracijos pastate ir jos prieigose yra penkios vaizdo stebėjimo kameros, dar septynios išdėstytos savivaldybės administracijos laiptinėje, fojė, antro bei trečio aukšto holo laiptinėse. Skelbiama, kad savivaldybės viešos erdvės ir administracijos vidaus ir lauko teritorijos erdvės stebimos nenutrūkstamai.   

I. Haase „Draugui“ komentavo, kad šį įvykį vertina kaip nevykusį veiksmą, nepagalvojant apie pasekmes.

Už tokį elgesį duris sugadinusiam asmeniui gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px