Kaip saugiai elgtis tamsoje, demonstravo šeimininkai ir jų augintiniai

konkurso nugaletojai policijos nuotr
Konkurso „Mes – saugūs: aš ir mano augintinis“ nugalėtoja komisija išrinko Jolitą Gražinskienę, kuri atsiuntė nuotrauką su dukra Vilte ir augintiniu Bučiu (kairėje), o konkurso stebėtojai daugiausiai simpatijų skyrė Viktorijai Turevičiūtei ir jos augintinei Dipsei. Asmeninio archyvo  nuotr.

Praėjusią savaitę paskelbti Šakių bendruomenės pareigūnės ir veterinarijos klinikos „Vetmeda“ organizuoto nuotraukų konkurso „Mes – saugūs: aš ir mano augintinis“ nugalėtojai. Savo simpatijas konkurso dalyviams galėjo išreikšti ir visi konkurso stebėtojai „Facebook“ puslapyje.
 
Sausio pradžioje Šakių rajono policijos komisariatas ir veterinarijos klinika „Vetmeda“ paskelbė konkursą ir prašė rajono gyventojų siųsti nuotraukas, kuriose jie įsiamžinę su savo augintiniais. Tiesa, ne bet kaip, o tamsoje, kada eina pasivaikščioti su savo augintiniais ir būna „apsiginklavę atšvaitais“. Atšvaitus turėjo dėvėti ir patys konkurso dalyviai, ir jų keturkojai augintiniai, taip įrodydami, kad jie į lauką keliauja saugiai.

„Šiuo laikotarpiu, kada laiką leidžiame namuose ir negalime toliau išvykti, dažnai einame pasivaikščioti pėsčiomis, draugiją mums palaiko mūsų uodeguotieji šeimos nariai. Visi suprantame atšvaitų ir kitų saugaus eismo priemonių naudą, bet retai pagalvojame, kad tokios priemonės reikalingos ir mūsų augintiniams. Jų tamsiose ar blogai apšviestose gatvėse nesimato ir gali atsitikti skaudi nelaimė“, – buvo skelbiama veterinarijos klinikos tinklalapyje.

Iki sausio 25 d. pateiktas fotonuotraukas vertino policijos pareigūnų ir veterinarijos klinikos darbuotojų komisija. Sausio 28 d. komisija paskelbė, kad konkurso nugalėtoja yra išrinkta Jolita Gražinskienė, atsiuntusi nuotrauką, kurioje matyti tamsoje besivaikščiojanti jos dukra Viltė su augintiniu Bučiu. Taip pat už konkurso dalyvius buvo galima balsuoti „Facebook“ paskyroje, konkurso dalyvius stebėti Šakių bendruomenės pareigūnės ar veterinarijos klinikos paskyroje. Sekėjai taip pat išrinko labiausiai patikusią konkurso dalyvę. Ja tapo daugiausiai patiktukų (237 balsus) surinkusi Viktorija Turevičiūtė su savo augintine Dipse.

Pagrindinei konkurso nugalėtojai atiteko visa šūsnis dovanų, kurias įsteigė tiek pareigūnai, tiek veterinarijos klinika. Nugalėtojai teko keletas atšvaitų, termo puodelis, pirkinių maišelis ir kitos gėrybės, o nugalėtojos augintiniui – gardūs skanėstai bei priemonės. Sekėjų išrinkta nugalėtoja gaus policijos puodelį, atšvaitų. Neliks neapdovanoti ir kiti konkurso dalyviai, kurie gaus atšvaitų ir kitų smulkių prizų su policijos simbolika bei skanukų savo augintiniams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.