Savaitgalis ugniagesiams buvo neramus

gaisras kn1
Sodo namelis sudegė iki pamatų, gaisro priežastis galėjo būti numesta nuorūka. Šakių PGT nuotr.


Kovo 24 d. ugniagesiai gelbėtojai skubėjo į Kudirkos Naumiestį – buvo gautas pranešimas apie liepsnojantį sodo namelį. Savaitgalį ugniagesiams teko keturis kartus gesinti degančią žolę, taip pat medžio drevę bei užsidegusį kaminą.
 
Pranešimas apie gaisrą Kudirkos Naumiestyje Santakos 1-ojoje g. buvo gautas praėjusio ketvirtadienio popietę. Atvykus ugniagesiams sodo namelis degė atvira liepsna. Sodo namelis medinis, vieno aukšto, stogas dengtas šiferiu. Nuo sodo namelio užsidegė žolė.

Gaisro metu namelis sudegė, taip pat išdegė 50 a žolės. Pasak Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiojo specialisto Gintaro Ščajevo, gaisro priežastys gali būti net dvi.

„Arba nuo numestos nuorūkos, kadangi greta sodo namelio eina žvejų takelis, o aplinka buvo apleista, žole užžėlusi. Be to, pilnas sklypas stiklo butelių, ugnis galėjo įsiplieksti ir nuo stiklo šukės“, – aiškino G. Ščajevas.

Šeštadienį dėl stipraus vėjo ugniagesiai gelbėtojai vyko šalinti ir išversto topolio kelyje Šakiai–Kaunas, ties Ūsų kaimu. Dar vienas iškvietimas buvo gautas kovo 27 d. iš Žvirgždaičių seniūnijos, kad Žėglių kaime yra pavojingai pasviręs medis, tačiau ugniagesių pagalbos neprireikė, medžiui pašalinti reikėjo autobokštelio.

Savaitgalį rajono ugniagesiams teko gesinti ir šešis gaisrus. Kelis kartus ugniagesiai vyko į iškvietimus dėl žolės gaisrų. Žolė degė Kudirkos Naumiestyje pašešupyje. Kriūkų seniūnijoje žolė užsidegė nuo ant žemės nukritusių elektros laidų, o Plokščiuose prie vieno gyventojo sklypo išdegė du arai žolės ir apdegė garažo siena. Sekmadienį ugniagesiai vyko į Bunikių kaimą (Kidulių sen.) gesinti užsidegusio dūmtraukio.

Savaitgalį ugniagesiai vyko ir į Sintautus gesinti į medžio drevę sumestų degančių šiukšlių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.