Automobilis įlėkė į gyvenamąjį namą, gyventojai sunerimę dėl saugumo

avarija namas
Po įvykio apgadintas ne tik automobilis, bet ir gyvenamasis namas, daug streso patyrė jame buvę žmonės. Skaitytojo nuotr.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Po eismo įvykio Pavilkijo kaime (Lekėčių sen.), kuomet automobilis įvažiavo į gyvenamą namą, jo gyventojai liko sukrėsti ir prašo užtikrinti saugumą kelyje.

Penktadienį, pusę septynių ryto, Pavilkijo kaimo Nemuno gatvės gyventojas pabudo nuo trenksmo. Pirma mintis – trenkė žaibas, tad šokęs iš lovos pirmiausiai skubėjo į gretimą kambarį, kur miegojo sūnus. Tačiau durys buvo kažkuo užremtos. Patekęs į sūnaus kambarį ir įsitikinęs, kad sūnus, gulėjęs lovoje prie sienos, yra sveikas, namo šeimininkas išskubėjo į lauką. Pasirodo, į namo kampą įvažiavo automobilis.

Pasak namo šeimininkų, Pavilkyje gyvenančių jau 13 metų, smūgio būta nemenko, nes sulūžo medinio namo sienų rąstai ir sulindo į vidų. Vaiko kambaryje buvę baldai taip pat sulūžę išsilakstė po kambarį. Namo šeimininkė džiaugėsi – laimei, sūnus miegojo ne prie namo laukinės, bet prie vidinės sienos. Tačiau pertrūkus tiek lauko, tiek vidaus sienų apdailai bei rąstams, vaiko kambaryje buvęs radiatorius, rašomasis stalas, net spinta nuo smūgio sulūžo. Namo gyventojai baiminasi dėl paties namo konstrukcijos, ar, perlūžus sienų rąstams, ši nebus pažeista.

„Po smūgio nučiuožė prie lango stovėjusi kušetė ir atsitrenkė į vaiko lovą. Rašomasis stalas nučiuožęs kambario duris užrėmė. Laukinė siena pasislinko į vidų, sekcija sulūžo ir pradėjo detalės kristi“, – pasakojo moteris.

Kol kas namo šeimininkė padarytos žalos negali įvardyti, laukia draudimo atstovų.

„Ne viskas pinigais matuojama. Svarbu, likome visi sveiki. Abu su vyru dirbam, namą rekonstravom, susitvarkėm. Ir dabar susitvarkysim... Tik gaila, kad, paviešinę, manau, visai gyvenvietei aktualią problemą dėl nesaugios gatvės, sulaukėm ir neigiamų komentarų“, – kalbėjo namo šeimininkė.

Ji pasakojo, kad gyventi vos už kelių metrų nuo važiuojamos dalies labai nesaugu.

„Jau anksčiau traktorius įvažiavo į duris, kurias išmušė ir lauko sieną aplamdė. Jau tuomet susitvarkėm“, – sako namo šeimininkė.

Nors Pavilkijo gyvenvietėje leidžiamas greitis 50 km/val., tačiau čia eismas gana intensyvus ir, pasak gyventojų, pasitaiko, kad mašinos skrieja ir didesniu greičiu: įsibėgėjusios nuokalne nuo gyvenvietės pradžios, o dar prieš minėtą namą yra nedidelis posūkis.

Moteris įsitikinusi, kad vairuotojas įvykio metu galimai nepasirinko saugaus greičio, kad net namo kampą išvertė.

Pasak namo gyventojos, ir anksčiau jie yra kreipęsi dėl greičio mažinimo kalnelio įrengimo gyvenvietėje, tačiau atsakymas buvo neigiamas. Tad jie žada dar kartą kreiptis į seniūną dėl kalnelio įrengimo Nemuno gatvėje.

Po šio įvykio kalbinti Nemuno gatvės gyventojai tvoros vietoje žada bent tol, kol remontuosis namą, prie namo dėti statybinius blokus, kad nors taip apsisaugotų nuo panašių įvykių.

Į eismo įvykį buvo iškviesti ir policijos pareigūnai. Kaip pranešė policija, įvykio metu niekas nenukentėjo, vairuotojas (g. 1978) vairuotojo pažymėjimą turėjo, buvo blaivus. Vyriškis aiškino, kad avarija įvyko dėl drėgnos kelio dangos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.