Nelaimės šeimoje nesibaigia

beretaTėvo mirtis, gaisras, iš namų pavogti pinigai ir ginklas. Tiek nelaimių per pastarąsias dvi dienas teko patirti Šakių rajono Lekėčių seniūnijoje gyvenančiam vyriškiui.    

Liepos 20 dieną Lekėčių seniūnijos Pavilkijo kaime staiga mirė Kauno gyventojas  F.Č. (gim. 1933m.). Vyriškis buvo pašarvotas Kaune.

Tačiau nelaimės šioje šeimoje tuo nesibaigė. Kitą dieną, liepos 21-ąją, Pavilkijo kaime esančioje sodyboje, kuri priklauso kaunietei L.Č., kilo gaisras. Pasak Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų, apie 15 valandą sodyboje užsidegė medinis ūkinis pastatas. Gaisro metu visiškai sudegė pastatas, dvi žoliapjovės, grandininis pjūklas, daug kitų įrankių, apie 5 kubinius metrus malkų.

Kaip sakė priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, tuo metu visi artimieji buvo šermenyse, o pastatą prižiūrėjo vietos gyventojas. Tą dieną jis buvo toks neblaivus, kad pareigūnams su juo sunkiai sekėsi susikalbėti.
 
Gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Praėjusio ketvirtadienio vakare į policijos komisariatą kreipėsi  A.Č (gim 1958m.). Vyriškis  pranešė, kad namuose Lekėčių seniūnijos Pavilkijo kaime pasigedo kovinio ginklo ir pinigų.

Oficialiai nedirbantis vyriškis pistoletą „Beretta” su dėtuve ir keturiolika 9 milimetrų kalibro šovinių slėpė po čiužiniu.

Į polietileno maišelį sudėti 162 tūkstančiai litų buvo laikomi kelioniniame lagamine.

A.Č. sakė, kad pinigų jis gavo pardavęs kažkokią sodybą.

Bemaž vagystės išvakarėse mirė sunkiai sirgęs A.Č. tėvas.

Šermenys ir laidotuvės vyko Kaune. Trečiadienį prie tėvo karsto Kaune sėdinčiam A.Č. paskambino sodybą prižiūrintis vyriškis ir pranešė apie gaisrą.

A.Č. iš gaisravietės vėl išskubėjo į Kauną. Grįžęs po laidotuvių į sodybą vyras pasigedo sodybos prižiūrėtojo ir nustebo, pamatęs pravirą namo langą.

Vyriškiui kilo įtarimas. Nuojauta jo neapgavo - dingo ir ginklas, ir pinigai.

Rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.