Brakonierius iš savo klaidų nepasimokė

Balandžio 30 dieną antrą kartą Šakių gamtosaugininkas įkliuvo neteisėtu būdu Nemune žvejojęs Gelgaudiškio seniūnijos Pakalniškių kaimo gyventojas A.M. Vyriškis bus baudžiamas pinigine bauda.

Balandžio 15 dieną, 20 val. 30 min., Šakių aplinkosaugininkai, vykdydami žuvų išteklių apsaugą Nemune, Šakių seniūnijos Branduoliškių kaimo ribose, upėje pamatė į pakrantės karklus įsikibusius ir pagalbos bešaukiančius Gelgaudiškio seniūnijos Pakalniškių kaimo gyventoją  A. M. bei Branduoliškių kaimo gyventoją V. G. Netrukus nelaimėlių gelbėti prišoko aplinkosaugininkai, buvo iškviesta ugniagesių gelbėtojų komanda. Po gelbėjimo darbų vyriškiai buvo nuvežti į Šakių ligoninę, kuri jiems buvo suteikta pirmoji medicininė pagalba. Tuo tarpu aplinkosaugininkai išgelbėtu vyrų pripučiamoje valtyje rado pritvirtintus du po 30 metrų valinius tinklus. Tąkart vyrams buvo skirta minimali 200 litų bauda už žūklės taisyklių pažeidimus. Tačiau A. M. iš prieš pusę mėnesio įvykusios nelaimės ir jam skirtos baudos nepasimokė. Balandžio 30 dieną, 13 val., Šakių rajono aplinkos apsaugos inspektoriai vėl sulaikė A. M. draudžiamu žvejybos įrankiu – statomu tinklu žvejojantį Nemuno upėje, ties Pakalniškių kaimu. Šįkart kartu su juo žvejojo nepilnametis M.K., tik prieš keletą dienų sulaukęs 16 metų. Už pakartotinai padarytą mėgėjiškos žūklės taisyklių pažeidimą – žvejybą draudžiamu žvejybos įrankiu administracinė bauda bus žymiai solidesnė. Už neteisėtą žvejybą Lietuvoje gresia bauda nuo 200 iki 700 litų. Pakartotinis sulaikymas nuo pirmojo skiriasi tuo, kad skaičiuojama bauda viršija vidurkį (450 litų). Jei brakonierius jau buvo sulaikytas pareigūnų, bet nuo jo pražangos praėjo daugiau nei vieni metai, naujas nusižengimas vėl traktuojamas kaip pirmasis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.