Akcijoje dalyvauja keturi tarnybiniai automobiliai

Kaip informuoja Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos, 480 tarnybinių policijos automobilių jau prisijungė prie Policijos departamento ir Vilniaus Lietuvos Tūkstantmečio Rotary klubo socialinės akcijos „Aš neimu kyšio”. Šioje akcijoje dalyvauja ir keturi Šakių rajono policijos komisariato Kelių policijos poskyrio tarnybiniai automobiliai.

Po kiekvieno karto, kai užfiksuojamas bandymas papirkti pareigūnus ir pradedamas ikiteisminis tyrimas, ant tarnybinio automobilio galinių durelių stiklo atsiranda lipdukas „Pagautas siūlant kyšį”. Daugiausiai prie akcijos prisijungusių tarnybinių policijos automobilių yra Marijampolės apskrityje – 75. Iš jų keturi tarnybiniai automobiliai važinėja ir Šakių rajone. Pasak laikinai Kelių policijos viršininko pareigas einančio Gintauto Vedegio, pirmasis lipdukas ant tarnybinio automobilio buvo užklijuotas prieš mėnesį, paskutinis - prieš savaitę. Be to, su tokiais lipdukais  važinėja 71 tarnybinis automobilis Kauno ir 50 Klaipėdos apskrityje.  

Tai - socialinė ir savanoriška akcija. Prieš dalyvaudami akcijoje pareigūnai raštu deklaravo, kad sutinka dalyvauti akcijoje ir prisiklijuoti lipduką. Svarbiausias šio socialinio projekto tikslas - pakeisti žmonių požiūrį į kyšininkavimą. Lėšų šiam projektui skyrė projekto partneriai - Vilniaus Lietuvos Tūkstantmečio Rotary klubas, kurie organizavo atpažinimo ženklų gamybą, o rudenį planuoja skirti įspūdingus prizus pareigūnams skatinti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.