Originali slėptuvė nepadėjo įvežti kontrabandinių rūkalų

kontrabandaValstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pareigūnai, patikrininkę iš Rusijos į Lietuvą atvykusios šiaulietės vairuojamą automobilį „Audi 100“, aptiko neįprastai slėptas kontrabandines cigaretes.
 
Nuotr. Moteris kontrabandines cigaretes gabeno vietoje akumuliatoriaus įrengtoje slėptuvėje.  
 
Pirmadienį Šakių rajono Sudargo kaimo ribose, apie tris kilometrus nuo Ramoniškių pasienio kontrolės punkto, patikrai buvo sustabdyta 46-erių šiaulietė,  į Lietuvą  atvykusi iš Kaliningrado srities. Vairuotoja pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens ir „Audi 100“ dokumentus. VSAT pareigūnams kilo įtarimų, kad moteris gali gabenti draudžiamų daiktų, todėl jos automobilis buvo patikrintas itin atidžiai.

Ypač įtartinas pasieniečiams pasirodė  automobilio akumuliatorius. Nuo jo atjungus laidus „Audi 100“ puikiai užsivedė. Išėmus akumuliatorių, paaiškėjo, kad jis perdirbtas kaip dėžė kontrabandai gabenti. Kad automobilis važiuotų, jame buvo įmontuotas kitas slaptas akumuliatorius.

Moteris imitaciniame akumuliatoriuje slaptai gabeno 120 pakelių cigarečių “Compliment Super Slims” ir “Next Rose Super Slims” su rusiškomis banderolėmis bei  “Minsk Super Slims” ir “NZ Gold Super Slims” be banderolių.

Dėl kontrabandos šiaulietei VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną.  Vairuotojai gresia bauda nuo 5 tūkst. iki 10 tūkst. litų bei automobilio konfiskavimas. Po apklausos moterį pasieniečiai paleido. Automobilis ir cigaretės saugomi Rociškių užkardoje. Byla bus nagrinėjama teisme.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.