Tęsiasi derybos dėl naujos programos

Prasidėjus naujajam finansiniam laikotarpiui, Lietuva derina ir naujas finansinės paramos priemones. Viena iš jų – Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 m. programa.
 
Seimo Kaimo reikalų komitetas Žemės ūkio ministerijai pateikė apie 30 pasiūlymų. Komiteto narių nuomone, turi būti aiški takoskyra tarp ekologiškų ir išskirtinės kokybės produktų, kuriems yra taikomi daug mažesni gamybos reikalavimai. Pastariesiems turi būti skiriamas mažesnis paramos intensyvumas. Be to, siūloma keisti ir patį pavadinimą: „Išskirtinės kokybės produkto“ pavadinimas yra klaidinantis vartotoją ir sudaro nuomonę, jog jis yra net geresnis už ekologišką produktą. Siūloma užtikrinti, kad investicinėse paramos priemonėse galėtų dalyvauti visų dydžių ūkiai: tie, kurie neatitinka reikalavimų pagal priemonę „Parama investicijoms į žemės ūkio valdas“, galėtų pasinaudoti „Parama smulkiesiems ūkiams“. Siūloma griežtinti sąlygas paramai, pavyzdžiui, sukurti aukštesnius reikalavimus gamintojų organizacijoms, nesuteikti šimtaprocentinės paramos konsultavimo paslaugoms, kad ūkininkai patys finansiškai prisidėtų prie mokymų, konsultacijų, seminarų rengimo. Daug diskusijų sukėlė „Miško įveisimo ir miškingų plotų kūrimo“ priemonė. Iš pradžių siūlyta leisti mišką įveisti tik nederlingose, 25 našumo balų neviršijančiuose plotuose. Tačiau vėliau nuspręsta derlingesnėse žemėse teikti mažesnį paramos intensyvumą, negu nenašiose.

Kaimo plėtros programa bus išsiųsta oficialiai derinti su Europos Komisija. Galutinės nuostatos paaiškės po šių derybų bei priėmus numatytų priemonių administravimo taisykles.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.